Mačke

Ovih 5 vrsta mačaka najbolje se slažu s djecom

Mačke su životinje sa stavom i rade isključivo ono što im odgovara. Maloj djeci je to ponekad teško objasniti, a roditelj mora biti jako oprezan kod igre djece i mačjeg ljubimca. Mačka će sasvim sigurno reagirati ukoliko joj se postupanje prema njoj ne sviđa i ukoliko osjeti nelagodu. Igru mace i djeteta uvijek treba nadzirati, a ukoliko želiš macu kao ljubimca svoje obitelji, ovo su vrste koje se najviše slažu s najmlađim članovima:

Abesinska mačka

Ova rasa mačaka ima vrlo razigranu osobnost, vrlo je aktivna i radoznala, u čemu će djeca uživati. Privržena je i lojalna svojoj obitelji, stoga neće imati potrebu previše lutati uokolo.

Burmanska mačka

Vjerojatno najnježnija i najumiljatija mačja vrsta. Izrazito je prolagodljiva svakom stilu života, a s njom nikada nije dosadno. Vrlo je emotivna i traži ljubav i zabavu. Voli igru s djecom i punopravan je član obitelji. Mora ići s vama i na odmor, pošto će se u suprotnom osjećati odbačenom od svoje obitelji.

Manska mačka

Najpoznatija je po potpunom ili djelomičnom nedostatku repa. Klinci je jednostavno neće imati za što povlačiti, što je prvi korak do mira u kući. Izrazito su aktivne, odlično se slažu s psima i ponekad se ponašaju kao oni. Manska mačka će u igri vratiti lopticu, baš poput psa. Pomalo neobično hodaju i vole se visoko penjati. Klincima će biti jako zanimljiva.

Sijamska mačka

Ova maca je izrazito pametna, društvena i glasna. Da, tako je, poznata je pričalica. Voli komunicirati, a zna se i posvađati. Pošto je toliko komunikativna, voli imati društvo. Odlično se slaže sa svima, uključujući pse i djecu. Voli se igrati i ponavljati naučene igre. Traži pažnju i ukoliko je ne dobije, počne prigovarati ili pokazivati da je jako ljuta. Odljuti se čim dobije što želi, naravno.

Perzijska mačka

Ova ljepotica svjesna je svoga izgleda, voli biti u centru pažnje i primati ljubav svoje obitelji. Čovjek je njen najbolji prijatelj i izrazito mu je privržena. Ima strpljena s djecom, a najviše će uživati kada joj se svi članovi obitelji posvete prilikom njenog uljepšavanja i uređivanja.

Podijeli
Zoona

Recent Posts

VIDEO: Najdomljivija hrvatska zvijer – sivi vuk

Upoznaj sivog vuka, tu legendarnu i predivnu životinju, u videu kojeg je objavio Zoološki vrt…

3 godine ago

Američki rakun: prava mala lopovska životinja

Znaš li da rakun bez problema obija razne vrste brava? Pogledaj video u kojem su…

3 godine ago

Mravi – sve što trebaš znati o njima

Mravi su zapravo totalno super insekti, stoga ti mi otkrivamo 10 fora činjenica o njima…

3 godine ago

VIDEO: Bebe žirafa su baš nekako čudne i zabavne

Žirafa je totalno fora životinja, ali dok su male, bebe žirafe su tako čudne s…

3 godine ago

Velika bijela psina uopće nije tako opaka beštija kako se misli

I mi smo gledali Ralje, Ralje 2, Ralje 3D i Ralje 4, ali znamo da…

3 godine ago

Hobotnica – majstorica u tehnikama odbijanja napadača

Hobotnica pomalo izgleda kao vanzemaljac, a takve su joj i vještine izbjegavanja neprijatelja Više

3 godine ago