u ,

Ovih 5 vrsta mačaka najbolje se slažu s djecom

Mačke su životinje sa stavom i rade isključivo ono što im odgovara. Maloj djeci je to ponekad teško objasniti, a roditelj mora biti jako oprezan kod igre djece i mačjeg ljubimca. Mačka će sasvim sigurno reagirati ukoliko joj se postupanje prema njoj ne sviđa i ukoliko osjeti nelagodu. Igru mace i djeteta uvijek treba nadzirati, a ukoliko želiš macu kao ljubimca svoje obitelji, ovo su vrste koje se najviše slažu s najmlađim članovima:

Abesinska mačka

abesinska mačka

Ova rasa mačaka ima vrlo razigranu osobnost, vrlo je aktivna i radoznala, u čemu će djeca uživati. Privržena je i lojalna svojoj obitelji, stoga neće imati potrebu previše lutati uokolo.

Burmanska mačka

burmanska mačka

Vjerojatno najnježnija i najumiljatija mačja vrsta. Izrazito je prolagodljiva svakom stilu života, a s njom nikada nije dosadno. Vrlo je emotivna i traži ljubav i zabavu. Voli igru s djecom i punopravan je član obitelji. Mora ići s vama i na odmor, pošto će se u suprotnom osjećati odbačenom od svoje obitelji.

Manska mačka

manska mačka

Najpoznatija je po potpunom ili djelomičnom nedostatku repa. Klinci je jednostavno neće imati za što povlačiti, što je prvi korak do mira u kući. Izrazito su aktivne, odlično se slažu s psima i ponekad se ponašaju kao oni. Manska mačka će u igri vratiti lopticu, baš poput psa. Pomalo neobično hodaju i vole se visoko penjati. Klincima će biti jako zanimljiva.

Sijamska mačka

sijamska mačka

Ova maca je izrazito pametna, društvena i glasna. Da, tako je, poznata je pričalica. Voli komunicirati, a zna se i posvađati. Pošto je toliko komunikativna, voli imati društvo. Odlično se slaže sa svima, uključujući pse i djecu. Voli se igrati i ponavljati naučene igre. Traži pažnju i ukoliko je ne dobije, počne prigovarati ili pokazivati da je jako ljuta. Odljuti se čim dobije što želi, naravno.

Perzijska mačka

Ova ljepotica svjesna je svoga izgleda, voli biti u centru pažnje i primati ljubav svoje obitelji. Čovjek je njen najbolji prijatelj i izrazito mu je privržena. Ima strpljena s djecom, a najviše će uživati kada joj se svi članovi obitelji posvete prilikom njenog uljepšavanja i uređivanja.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Zoona.

kornjača

Jonathan – najstarija životinja na svijetu

Vodencvjetokrilaš

Koliko dugo žive životinje