u

SuperSuper Volim!Volim! Kul KulKul Kul MwaMwa

TOP LISTA: Najmanje pasmine pasa na svijetu

Već smo otkrili kako je bernardinac najveći pas na svijetu, a sada ti donosimo najmanje pasmine pasa koje postoje. Top lista mini dlakavaca:

10. Kovrčavi bišon

najmanje pasmine pasa

Ovu listu započinjemo s najvećim od najmanjih i prvi po redu je kovrčavi bišon. Iako smo listu mogli započeti sa super popularnim francuskim buldozima ili mopsevima, želimo ti predstaviti ovu prelijepu pasminu.

Francuski bišoni najčešće imaju tek 5 kilograma i maksimalno 30 centimetara visine do ramena. Najčešće su u varijacima bijele dlake i šiša ih se onako fora da imaju kuglu od dlake na glavi.

9. Shih Tzu

najmanje pasmine pasa

Njegovo ime znači “mali lav”, ali svojom osobnošću je ova pasmina jako daleko od kralja džungle. Shih Tzu je više kralj jastučića i kauča te jako velika maza svojih vlasnika.

Puno pasa ove pasmine ima malu bijelu flekicu na licu, a legenda kaže da je ona nastala kada se sam Buda poljubio psa iz zahvalnosti što je svojom neustrašivošću otjerao pljačkaše.

Ova pasmina potječe iz Kine i poznata je po dugoj glatkoj dlaci. Odlična je za život u malim stanovima i vlasnike koji se vole puno maziti. Možeš ga povesti svuda sa sobom jer ima maksimalno 7 kilograma i 26 centimetara. Shih Tzu znači puno ljubavi u malom tijelu!

8. Briselski grifon

Znaš li uopće za ovu pasminu? Prepoznat ćeš malog grifona po preslatkoj bradi i velikim očima, a od njega ćeš teško pronaći lojalnijeg prijatelja.

najmanje pasmine pasa

7. Ruski patuljasti pas

najmanje pasmine pasa

Usprkos vjerovanju kako toy pasmine čine sami živčenjaci, male pasmine su najčešće jako inteligentne. Takav je i ruski patuljasti pas, kojeg je aristokracija uzgajala za psa koji će se maziti u krilu. Ovi majušni peseki imaju tek 2.9 kg i narastu do nekih 28 cm visine do ramena.

6. Papillon

najmanje pasmine pasa

Prijevod imena ovog psa s francuskog jezika znači “leptir” i odnosi se na izgled njegovih ušiju. Iako ih često mijenjaju s chihuahuama, ova vrsta je zaista jedinstvena po svom izgledu i karakteru.

5. Maltezer

najmanje pasmine pasa

Tko još ne zna za male bijele psiće svilene dlake? Maltezer je pasmina koja naraste tek 22 centimetra do ramena i ima oko 3 kilograma. To je baš jedna fina pasmina. Uzgajali su ih još stari Rimljani, a nakon njih su nastavili prijateljevati s brojnim kraljicama i dvorskim damama.Poznate osobe vlasnice maltezera su kraljica Elizabeta I., Marija I. kraljica Škotske, ali i Halle Berry i Elizabeth Taylor.

4. Toy pudla

najmanje pasmine pasa

Pudlice dolaze u više različitih veličina, ali toy pudla najčešće nema više od 2.7 kg i 25 cm visine do ramena.

Znaš li kako je nastala ona tipična frizura za pudle kada joj ostave dlaku oko nogu, na vrhu repa i glavi?

Pudle su nekada bile uzgajane za lov na divlje patke iz vode. Upravo je zbog te namjene nastala njihova prepoznatljiva frizura. Oni čuperci koji im se ostavljaju na nekim dijelovima tijela služili su za zaštitu od hladnoće, a ostali dijelovi tijela su se brijali kako bi pudla bolje plivala.

Vrlo ih je lako dresirati te se radi o zaista impresivnoj vrsti, koja se odavno ubraja među najinteligentnije na svijetu.

3. Jorkširski terijer

najmanje pasmine pasa

Jorkiji su napoznatiji po prekrasnoj dlaci koja ne izaziva alergije, ali i vrlo borbenoj naravi. Imaju maksimalno 3 kilograma, ali i visinu od samo 20-ak centimetara do ramena. Ova pasmina jako je popularna u našoj zemlji.

Jorkširski terijer je mini pas za velike avanture. Može se reći čak i za nepodopštine. Voli ljude, sumnjičav je prema strancima (baš kao i svaki terijer) i zna biti pravi lajavac. S druge strane, ima i jako nježnu stranu koja više odgovara njegovom izgledu. Jorkširski terijer stalno želi biti uz vlasnika (ne može dugo biti sam) i voli ga zabavljati.

2. Pomeranac

najmanje pasmine pasa

Bogato krzno krasi slatke male pomerance, koji su trenutno jedna od najpopularnijih pasmina na svijetu. Imaju maksimalno 3 kilograma i 18 centimetara do ramena, tako da su zaista sitnički. No dosta su glasni, tako da se nemoj dati zavarati.

1. Pobjednik kategorije najmanje pasmine pasa

najmanje pasmine pasa

Chihuahua je najmanja pasmina pasa na svijetu, a drži rekord i po godinama života. Mogu doživjeti čak 20 godina uz svoje vlasnike kojima su neizmjerno odani.

Chihuahue imaju tek 2.7 kilograma i 20 centimetara do ramena.

Sviđa ti se ova lista? Baci oko na onu posve suprotnu i provjeri koje su to najveće pasmine pasa na svijetu.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

VIDEO: Prvih 30 dana u životu beba hrčaka

facebook nagradni natječaj

Facebook nagradni natječaj: Osvoji proizvod za sjajnu dlaku i zdravu kožu