u

SuperSuper Volim!Volim! Kul KulKul Kul MwaMwa

Maltezer – sve pozitivne i negativne strane ove pasmine

Razmišljaš o nabavci novog kućnog ljubimca i definitivno će to biti pas? Odabir odgovarajuće pasmine nikako nije lak izbor i ukoliko se pitaš koliko je maltezer dobar odabir za tvoj životni stil – na pravom si izvoru informacija. Kroz pregled pozitivnih i negativnih strana suživota s ovom pasminom, zasigurno ćeš lakše donijeti odluku.

Veličina pasmine

U svijetu je priznata 21 toy pasmina, a maltezer je jedna od njih. Čak i kad odraste, ostat će veličine štenca nekih pasmina “normalne” veličine. Visine su do 25 cm i teže do 4 kilograma.

POZITIVNE STRANE: Mali pas može bez problema živjeti u malom prostoru, a zahtijevat će tek dvije šetnje dnevno.

NEGATIVNE STRANE: Neće te moći pratiti u cjelodnevnim avanturama u prirodi, ali ga dio puta možeš nositi i u torbi. Uvijek moraš paziti da ga ne ozlijediš ili nehotice staneš na njega. Izgleda kao beba, ali nije baš dobar za bebe koje bi ga mogle ozlijediti u igri.

maltezer

Maltezer – održavanje dlake

Maltezeri nemaju krzno, nego dugu svilenkastu dlaku.

POZITIVNE STRANE: Linjanje je minimalno, a mogućnosti izrade kreativnih frizura su maksimalne. Probudi kreativca u sebi i osmisli najluđe stajlinge za svog ljubimca. Osim toga, maltezer je odličan izbor za vlasnike koji pate od alergija.

NEGATIVNE STRANE: Manjak zaštite znači i to da će tvom psiću često biti hladno i da ga moraš obući pri izlasku zimi. Maltezeri vole topla i ugodna mjesta, a vani se mogu prehladiti. Znaju imati problema sa suhom kožom, stoga pripazi na to da koristiš odgovarajuću kvalitetnu opremu za održavanje te da pravilno održavaš njegovu čistoću. Sve o održavanju dlake, očiju, ušiju, noktiju i zubiju možeš pronaći na linku.

Boja krzna

Maltezeri su dominantno bijele boje iako ima primjeraka s žućkastom ili bež dlakom na glavi i oko ušiju.

POZITIVNE STRANE: Bijeli psi su prekrasni i zapravo rijetki. Ukoliko želiš takvog ljubimca, on sigurno neće pri odrastanju mijenjati nijanse i zauvijek će biti kao pahuljica.

NEGATIVNE STRANE: Snježno bijelu dlaku treba pravilno održavati, a svaka nečistoća se na njoj jako vidi. To se odnosi na sve ono što pas prikupi na dlaci tijekom šetnje, kao i ostatke mokraće po stražnjim nogama. Maltezerima oko očiju ostaju mrlje od suza, stoga to područje treba posebno održavati. Grooming je općenito kod ove vrste jako važan.

maltezer

Maltezer – zanimljivosti o pasmini

To je predivan kućni ljubimac s prekrasnom maznom osobnošću. Aktivan je, zaigran i veseo. Sve bi učinio samo da je uz svog vlasnika.

Vole biti u centru pažnje, a odlični su za samce koji će im se moći posvetiti i dijeliti s njima sve trenutke u danu.

Žive dugo, čak i do 12 godina.

To je drevna vrsta koja potječe s Malte, a maltezeriće možeš pronaći na starogrčkim lončanicama. Nikada nisu bili veliki psi i nisu se puno mijenjali kroz povijest. Dizajnirani su kao pasmina koju se jako voli i koja uzvraća puno ljubavi.

Ne trebaju puno hrane, a mogu biti i vrlo izbirljivi oko svojih obroka.

Izrazito su inteligentni, neustrašivi i odlično se slažu sa svima. Pogledaj koje sve trikove mogu naučiti:

Za kraj jedna fora činjenica: Znaš li da je Maltezer imena Trouble (prevedeno s engleskog jezika znači nevolja) bio jedan od 10 najbogatijih kućnih ljubimaca na svijetu?

Taj mali car je bio toliko poznat da je u New York Timesu objavljena njegova osmrtnica. Popularnost nije zaslužio dobrim ponašanjem, nego nasljedstvom od čak 2 milijuna dolara (koliko mu je ostavila njegova bogata vlasnica). Što se ponašanja tiče, bio je jako razmažen i grizao je poslugu i posjetitelje.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

leptir

Leptir na livadi, a leptirići u trbuhu. Jedva čekaš proljeće?

najpoznatije životinje

Malo povijesti: Najpoznatije životinje na svijetu