u , ,

Svjetski dan životinja

Svjetski dan životinja ili Svjetski dan zaštite životinja, obilježava se 4. listopada svake godine na cijelom našem planetu. Posvećen je pravima životinja i njihovom očuvanju. Voliš čitati o životinjama kod nas na Zoona.hr? U čast svim gmizavcima, dvonošcima, četveronošcima, letačima, plivačima i inima – donosimo ti najčitanije životinjske priče:

Maltezer – najomiljenija pasmina

Mali bijeli dlakavi lajavac najdraža je pasmina našim čitateljima. Drago nam je da se budući vlasnici zanimaju za karakteristike pasmine, jer znamo da nije svaki pas za svakog vlasnika i da se pas nikako ne bira po izgledu.

Maltezer je idealan pas za stan, izgleda uvijek kao štene, ima predivnu svilenkastu dlaku i odlično se slaže sa svima. Sve pozitivne i negativne strane ove pasmine možeš pronaći klikom na članak.

Svjetski dan životinja ne može bez kuoke

Naravno da ne može, jer je ova simpatična životinjica favorit naših čitatelja. Bez obzira jesi li u manjini pa još ne znaš ovu vrstu ili je obožavaš pa možeš sto puta čitati o njoj, evo prilike da ponovimo sve o najsretnijoj životinji na svijetu. Klik na link!

svjetski dan životinja

Ljuskavac – tužni pobjednik

U jednom trenutku su za ljuskavce sumnjali da prenose korona virus. Na kraju je ispalo da oni nemaju veze s tom bolešću, a ljudi su još jedan put bili grozni prema njima. Ljuskavac je najilegalniji sisavac na svijetu, saznaj zašto.

Mini svinja

Mini svinje su u pravilu manje od veličine prosječnog psa. Žive 10-15 godina i izvrsni su kućni ljubimci. Izrazito su inteligentne, lako i brzo uče. Privržene su vlasniku i odlično se slažu s drugim kućnim ljubimcima. Naše čitatelje ova vrsta jako zanima, a sve ih češće u našoj zemlji drže kao kućne ljubimce. Sve nas je osvojila priča o najboljim prijateljima: Vijetnamskom praščiću i jednoj pesekici.

Posjet Dumovcu

Svjetski dan životinja je prava prilika da se prisjetimo životinja koje trebaju našu pomoć. Za kraj se prisjećamo posjeta Dumovcu, kada smo upoznali njegove stanovnike, top kandidate za usvajanje i uručili donaciju portala WorldDogFinder.com/hr

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

kako postati fit

Kako postati fit u društvu svog ljubimca

kako životinje utječu na naše raspoloženje

Kako životinje utječu na naše raspoloženje?