Mini svinje su u pravilu manje od veličine prosječnog psa. Žive 10-15 godina sa svojom ljudskom obitelji i izvrsni su kućni ljubimci. Izrazito su inteligentne, lako i brzo uče. Privržene su vlasniku i odlično se slažu s drugim kućnim ljubimcima. Obožavaju šetnje i lako ih se nauči na povodnik. Vole se maziti i češkati. Čekaj, pričamo li sada o psima ili o svinjama? Čini se da nema prevelike razlike.

Svinja kućni ljubimac – prehrana

Mini svinje jedu sve. Potrebna im je raznovrsna prehrana kako bi bile zdrave.

Hrane se ostacima sa stola (ali nikako mesom), a obožavaju i travu. Prehrana se može nadopuniti komercijalnom hranom za svinje.

Ukoliko svinji daješ previše hrane, ona će se udebljati. Imaj na umu da ona nikada neće prestati tražiti hranu. Nemoj je hraniti hranom za pse ili mačke jer su bogate proteinima, a svinja bi od toga mogla rasti.

Osiguraj joj dovoljno svježe vode, a najbolje je koristiti specijalne pojilice za svinje.

Koliko prostora treba mini svinja

Mini svinju ne možeš držati u malom stanu i tek povremeno prošetati. Ona svakodnevno treba mnogo šetnje i rekreacije. Idealno je da živi u kući s dvorištem. Kada je vani vruće, rado će se okupati. Možeš je naučiti obavljati nuždu na jednom mjestu.

svinja

Svinja kućni ljubimac – ponašanje

Mini svinje su izrazito društvene, prilagodljive, čiste i inteligentne. Moraš joj se nametnuti kao vlasnik i ona će te slušati. Ukoliko se ne brineš dovoljno dobro za nju, ne osiguraš joj dovoljno prostora i interakcije, može postati jako agresivna, a time i opasna. Idealno bi bilo da ima društvo psa.

Psa i svinju možeš u tom slučaju zajedno trenirati, ali trebaš početi dok je mlada. Svinja kućni ljubimac, kao i pas, može naučiti osnovne naredbe i trikove, a najdraža nagrada za naučeno im je neka njima najdraža poslastica. 

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Zoona.

Pas igračka

VIDEO: Psi uhvaćeni u nestašluku

zlatna ribica

Zlatna ribica – omiljeni stanovnik akvarija i lik iz crtića