u ,

Jonathan – najstarija životinja na svijetu

Rođen je oko 1832. godine, ima 187 godina, kornjača je, zove se Jonathan i najstarija je životinja na svijetu. Nadživio je i najdugovječnijeg čovjeka na svijetu za 65 godina. Za vrijeme njegova života odvila su se dva svjetska rata, promijenilo se sedam vladara na britanskom tronu i čak 39 američkih predsjednika.

Za svo to vrijeme Jonathan je mirno živio na otoku Sveta Helena koji se nalazi u Atlantskom oceanu. Da, to je onaj otok na kojem je boravio Napoleon, ali se njih dvojica nikada nisu sreli. Jonathan je na Svetu Helenu stigao 1882. godine kao mladić od pedesetak godina, a doputovao je, ni više ni manje, nego sa Sejšela. Johnatan je jedna stara, veličanstvena sejšelska divovska kornjača.

Doduše, slijep je i njegovo osjetilo mirisa više ne funkcionira, ali savršeno čuje i voli dobro pojesti. Njegove boljke su zanemarive kada znamo da je premašio svoj životni vijek za 150 godina.

Voli se družiti s ljudima i uživa u zvukovima s obližnjeg teniskog terena. Zabavlja se sa svojom družicom Emmom, ali i prijateljem Fredom. Što se volje za parenjem tiče, Johnatan je još uvijek vrlo aktivan. Druži se po tom pitanju i s Emmom i s Fredom, pošto kornjače baš ne brinu oko spola kada se tiče onih stvari.

Tijekom dana Jonathan uživa u suncu. Ponekad jako istegne glavu, vrat i udove i tako ih neko vrijeme grije sunčevim zrakama da bi podigao temperaturu tijela ispod oklopa. Turisti se ponekad oko toga malo uzbune jer im se čini da je Jonathan otegnuo papke, a on ih je zapravo samo malo istegnuo.

Pogledaj snimku Jonathanovog makeovera:

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Zoona.

francuski buldog

Biraj: Najbolje ime za psa u 2019. godini?

sijamska mačka

Ovih 5 vrsta mačaka najbolje se slažu s djecom