u

Mačke i djeca – što mogu raditi zajedno?

Mačke i djeca se mogu odlično slagati i biti najbolji prijatelji. Mogu se igrati, maziti i voditi beskrajne razgovore. No, mačka je više nego najbolji prijatelj djeteta- ona je član obitelji koja treba skrb, a čak i malo dijete može pomoći u tome.

Mačke i djeca – kako da se klinci brinu za ljubimca

Uključivanje djece od malih nogu u poslove vezane uz kućne ljubimce pomaže im da se nauče odgovornost i postanu odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca. Također im pomaže u izgradnji odnosa s kućnim ljubimcem, nešto što je složenije od obične igre. Također uči djecu činjenici da je kućni ljubimac netko s potrebama.

Koji dio brige klinci mogu preuzeti?

  1. Igranje – jer mačke, posebno one koje se drže u zatvorenom, trebaju vježbu. To mogu dobiti kroz vjerojatno jednu od omiljenih zabava tvog djeteta: igru. No, bez obzira koliko je dijete staro i koliko se dobro slaže s macom, uvijek moraš nadgledati njihovu interakciju, čisto da mačka ne ugrize ili ogrebe dijete i da samo dijete bude dovoljno nježno prema mački.
  2. Hranjenje – neka malo dijete dobije zadatak da pazi na posudu s vodom i uvijek upozori ukoliko je prazna. Zajedno je napunite. Starije dijete može pomoći i pri hranjenju.
  3. Češljanje – malo dijete neka koristi rukavicu ili zajedno držite četku dok češljate macu. Za češljanje su potrebne određene motoričke sposobnosti i nije dobro da maca dobije četkom po očima ili zamrzi češljanje zbog nepravilnog postupanja. Veće dijete možete naučiti pravilnom četkanju i ono će uživati u toj obvezi, kao i sama maca.

Mačke i djeca su odličan par, samo ih uvijek imaj na oku kada su u duetu ;).

Saznaj i koje se vrste mačaka najbolje slažu s klincima klikom na link.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

Koliko dugo pas može biti sam doma

Koliko dugo pas može biti sam doma

madagaskarski prstaš

Madagaskarski prstaš Aye-aye ti kaže Bye-bye!