u

Najbolje životinjske mame

Nije baš lako izabrati najbolje životinjske mame. Mame su u životinjskom svijetu jako važne, one su najčešće zadužene za skrb oko mladunaca i postoji puno životinjskih vrsta u kojima mladunci odrastaju isključivo uz njih. No, neke su mame posebno zanimljive.

Bubamara mama

Mama bubamara dospjela je na listu koja okuplja najbolje životinjske mame zato što brižno pazi da njeni malci imaju klopicu kada se izlegu. Bubamara svoja jajašca lijepi na donju stranu listova, kako bi ih zaštitila od predatora, ali se uvijek pobrine za to da uz bebe ostavi zalijepljene insekte koje će bebači pojesti kada se izlegu. To je kao ono kada tebi mama ostavi ručak koji ćeš podgrijati kad ogladniš.

Orangutanska mama

Malci orangutani su svojoj mami doslovce cijelo vrijeme na grbači. Njihova ih mama nosi cijelo vrijeme, a pogotovo kada putuju. I kad malo odrastu, djeci ostaje navika da drže mamu za ruku kada sele na novo stanište.

Mama škorpionka

Kada se mali škorpioni izlegu, popnu se na leđa svoje mame i tamo su na sigurnom. Ispruži im svoje noge koje im služe kao rampa preko koje će se popesti na mamina leđa. Nosi ih piška – lonca oko 20 dana, sve dok se ne presvuku. Nakon toga dovoljno narastu da mogu sami sići s nje.

Mama slonica

Slonice spadaju u najbolje i najnježnije životinjske mame zato što uz pomoć svoje surle lagano usmjeravaju svoje mladunce dok hodaju. Ako mali slonić padne, mama će ga podići sa surlom i otuširati ga njome ukoliko je prljav. No najbolje od svega je to što surlom potapšaju mladunce kada su dobri. Awwwwww!

Mama pingvinka

Kada mama pingvinka izlegne jaja, njih preda ocu na čuvanje. Ona to mora učiniti, zato što kreće na put dug 80 kilometara, u dugu i tešku potragu za hranom. Kad ulove ribu, vraćaju se svom mladuncu i donose mu hranu u svojim ustima.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

pasanac

5 razloga zbog kojih je pasanac (armadilo) totalno zakon

čudno ali istinito

#1 Čudno ali istinito