u ,

Najneustrašivija životinja na svijetu – medojedni jazavac

Mi u redakciji smatramo da je medojedni jazavac najluđa životinja na našem planetu. Ne boji se nikoga, bez imalo straha napada škorpiona, zmiju ili dikobraza. Ova vrsta je proglašena najneustrašivijom životinjom u Guinnesovoj knjizi svjetskih rekorda već nekoliko godina za redom.

Medojedni jazavci (Mellivora capensis) žive u većem dijelu Afrike, istočnom Iranu, južnom Iraku, Pakistanu i zapadnoj Indiji.

Čvrste su građe, imaju široku glavu, malene oči, sveukupno su od glave do početka repa dugački od 60 do 102 centimetra, a sam rep im je dug od 16 do 30 centimetara. Teški su od 5 do 14 kilograma. Mužjaci mogu težiti dvaput više od ženki.

Medojedni jazavac – prehrana

Nećeš vjerovati, ali jako vole med. Ne brinu previše oko pčela koje ih ponekad nasmrt izbodu dok kradu med iz košnice.

Bez problema ubijaju i zmije, bez obzira jesu li otrovnice ili ne. Medojedni jazavac svojom ih jakom čeljusti uhvati iza glave i pojede u 15 minuta. Jedu crve, termite, škorpione, zečeve, ježeve, kornjače i omanje krokodile.

Najneustrašivija životinja na svijetu

Najluđa je situacija kada ga uzgrize zmija i paralizira otrovom. Jazavac je u stanju odspavati nekoliko sati, pojesti zmiju do kraja i krenuti dalje. Ne može mu nitko ništa.

Ne boji se lavova i leoparda, ima čvrstu kožu koja ga štiti i za koju ga je teško uhvatiti. Protiv neprijatelja će se boriti žestoko i do smrti. Kakvi lavovi, kakvi tigrovi – jazo je kralj džungle!

Kako uloviti medojednog jazavca?

Jako, jako teško. Legendarni jazavac Stoffel je uspio više puta nadmudriti svog čuvara i pobjegao mu iz baš svakog kaveza koji mu je ovaj napravio. Nama je najbolji dio kada je upotrijebio kamenje iz kaveza i složio si stepenice za bijeg, a sve ostale pokušaje bijega ovog četveronožnog Houdinija pronađi na linku.

Za kraj ti preporučujemo odličan film, cjelovečernji spektakl. Zapamti: Honey badgers don’t care!

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Zoona.

hrčak kao ljubimac

Hrčak kao ljubimac – mala životinja, velika radost

akita

Akita inu – najodaniji pas na svijetu