u

Znaš li što su dugoživci? Samo ekipa koja će preživjeti apokalipsu

Dugoživci su jedno koljeno životinja, zapravo jedno podcarstvo. Uglavnom su to mikroskopski malene životinje, bucmaste i nepretne, koje izgledaju kao medvjedi. Zbog toga ih i zovu vodenim medvjedima.

Dugoživci – karakteristike

Dugoživci žive u morima, slatkim vodama, u vodi koja se nakuplja na mahovini, u žljebovima i na krovovima kuća. Svuda oko nas. Ima ih čak i na dnu Marijanske brazde.

Ime su dobili po svojoj super moći – kada se voda osuši, oni zapadaju u neko stanje obamrlosti i tako hiberniraju dok se voda ne vrati. Kako bi preživjeli – pretvaraju se u staklo.

Kako bi se transformirali u njega, koriste proteine koji su karakteristični za njihovu vrstu. Kada dođe voda, staklo se pretvori u želatinu.

Vidiš da imaju četiri nožice na kojima su male pandžice. Hrane se sadržajem biljnih stanica ili se popnu na kakvu životinjicu koju ubodu i sišu iz nje. Mogu bez hrane preživjeti 30 godina.

Totalno su opake životinje – ispitivanjem je ustanovljeno da mogu preživjeti u svemiru. Navodno će posljednji stanovnici našeg planeta biti upravo dugoživci. Mogu podnijeti temperature u rasponu od 150 stupnjeva Celzijevih do -270 stupnjeva Celzijevih.

Ni zračenje im ne smeta – mogu preživjeti zračenje od 6.200 greya, dok mi ljudi ne možemo podnijeti više od 6 greya.

Razmnožavanje

Uglavnom se dugoživci razmnožavaju spolno, ali kod nekih vrsta mužjaci uopće nisu potrebni. Jaja se razviju bez oplodnje.

Pogledaj kako izgledaju u HD-u:

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

opasnosti za mačke

Skrivene opasnosti za mačke

životinje s najdužim repovima

Životinje s najdužim repovima