u ,

SuperSuper MwaMwa

Zoološki vrt grada Zagreba – ljupka pojačanja u obiteljima alpaka i morskih lavova

Iz Zoološkog vrta grada Zagreba stižu prekrasne vijesti. Stigle su dvije nove njuške. Jedna pripada mladunčetu kalifornijskih morskih lavova, a druga prinovi u obitelji alpaka.

Morski lav

Mladunče morskog lava najmlađi je potomak Zaggyja i Edith. Riječ je o ponosnim roditeljima čak šest morskih lavova. Sinovi su im se rasuli po svijetu, a Luce koja je ovaj tjedan navršila dvije godine, s njima živi na zagrebačkoj adresi. Prema novom članu obitelji ponaša se kao prava starija sestra. Brižna je, no mami ostavlja dovoljno prostora da mladunčetu pruži skrb kakva mu je potrebna u ovom osjetljivom razdoblju.

morski lav

Alpaka

Sliku sretne obitelji odašilju i alpake. Tata Jasper veliki je zaštitnik, a mama Čarga smeđe-bijelog mališana obasipa s mnogo nježnosti. Budući da je riječ o izuzetno društvenim životinjama, s njima skladno živi i alpaka Annika.

alpaka

Prinove u obiteljima alpaka i morskih lavova jako su nas razveselile. Njihovi roditelji starije su jedinke, pa je dobivanje mladunaca potvrda da se o njima zaista dobro brinemo. „Baby boom“ na isti dan donio nam je samo jedan problem – naši se djelatnici ne mogu odlučiti koja im je beba ljupkija“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba. Dodao je kako ovakve događaje Vrt koristi kako bi građane dodatno upoznao s pojedinim životinjskim vrstama.

Razlika tuljana i morskog lava

U Zoološkom vrtu, primjerice, neki posjetitelji morske lavove miješaju s tuljanima. Među najvećim razlikama između te dvije vrste je ona da su tuljani bolje prilagođeni životu u moru, a morski lavovi onome na kopnu. Unatoč tome, morski lavovi izvrsni su plivači i ronioci. Tako dolaze do hrane. Na jelovniku im je pedeset vrsta riba i mekušaca. U prirodi naseljavaju zapadne obale Sjeverne Amerike.

Iz Latinske pak Amerike stižu alpake. Naseljavaju središnje i južne Ande, a budući da su pripitomljene, uzgajaju se diljem svijeta. Žive u stadima gdje rado prijateljuju i s drugim vrstama poput ljama, koza i ovaca. Hrane se zeljastim biljkama, travom i drvećem, a u Zoološkom vrtu vole se počastiti i voćem te solju iz kamena.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Zoona.

parenje pasa

Simptomi tjeranja kuje

Pas igračka

VIDEO: Psi uhvaćeni u nestašluku