u

Pas u automobilu: kako sigurno putovati

Jasno ti je da pas u automobilu ne smije skakutati uokolo, mijenjati pozicije ili na bilo koji način ometati vozača. Psa se na boravak u automobilu treba naviknuti i on u njemu mora imati svoje sigurno mjesto.

Pas u automobilu – čega se pridržavati

Pas u automobilu mora biti vezan, baš kao i čovjek. U slučaju kočenja ili nagle promjene smjera, sila će djelovati na njega i on će sigurno promijeniti svoju poziciju. Ne želimo ni pomišljati na najgore moguće scenarije, tako da o njima nećemo dalje ni pisati.

Ti kao odgovoran vlasnik moraš psa na neki način vezati i osigurati u vozilu. Raspitaj se u trgovini za kućne ljubimce u koju inače ideš i odluči se za ono rješenje koje najbolje odgovara tvom psu i paše za tvoj tip vozila.

Samo da znaš, postoje razne mogućnosti. Postoje posebne vezice kojima pričvršćuješ ogrlicu psa sa pojasom, čak i zip pričvrsnice da pas ima mogućnost pokreta na cijelom stražnjem sjedalu. Nekim psima će odgovarati pričvršćena košarica u kojoj će provoditi vrijeme u autu, a nekima će biti odlično u prtljažniku koji je od ostatka automobila odijeljen mrežom. Za starije pse je odlična tkanina koja se pričvršćuje na stražnje sjedalo i djeluje kao ljuljačka u koju se pas smješta.

pas u automobilu

Odaberi jedno rješenje i navikni svog psa na njega. Vozite se prvo kratko, nekoliko minuta, pa sve dulje.

Dodatni trikovi za vožnju u automobilu

Za svog ljubimca uvijek ponesi dovoljno vode i putnu posudu iz koje može piti. Iako očekuješ kratku gradsku vožnju, razmisli o tome koliko puta se ona pretvorila u ogromnu gužvu. Ne želiš da tvoj ljubimac dehidrira.

Ako već planiraš duži put, računaj na to da moraš stati zbog svog ljubimca svakih par sati da malo protegne noge i obavi nuždu.

Super bi bilo da nabaviš sjenila za prozor, kako tvom psu ne bi smetalo sunce.

Ako tvoj pas mrzi vožnju automobilom, razmisli što ga je dočekalo na kraju te vožnje. Ako se automobilu vozi samo da ide kod veterinara, onda ga možeš razumjeti. Uzmi svog pesu i odvedi ga na neko super mjesto.

Mi ti predlažemo da odete u DRIVE – IN kino s dva ekrana na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma.

Pogledaj filmove:  The Shiny  Shrimps, Emma ili Smrtonosni strojevi. 

Filmovi će se prikazivati na dva velika ekrana, a zvuk filma se prati putem radijskih aparata u automobilu koji će biti prilagođen privremenoj radijskoj  frekvenciji. 

Totalno kul, zar ne? A najbolje od svega je to što možeš povesti najbolju pratnju na svijetu – svog kućnog ljubimca.

Što još čekaš? Cijene ulaznica za dvije osobe su 100 kuna, a moguće ih je kupiti OVDJE.

Sav prihod od ulaznica donira se za obnovu KBC Sestre milosrdnice.

drive in

Realizaciju projekta Drive-In Kina u Zagrebu omogućila je njemačka farmaceutska kompanija STADA, a sponzorski se pridružuju Stella Artois, Pauza.hr, Bobi Snacks, Violeta, Prolom voda, Orangina, Prima namještaj, Nature Addicts i Anamarija kava i Wiener osiguranje.

Medijski partneri projekta su RTL televizija, portal Net.hr, Radio Antena, Jutarnji.hr, Gentleman.hr, CentarZdravlja.hr, Zoona.hr, Go2Digital, Midas Network i Entrio.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

74 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

drive in kino

VIDEO: Najsmješnije prevare kućnih ljubimaca

ljubimac gleda televiziju

Tvoj ljubimac gleda televiziju? Ma ništa čudno…