u

Snackers poslastice za pse – idealne za nagrađivanje ljubimca

Snackers poslastice osvojile su naše redakcijske peseke, jer se mi uvijek preferiramo i preporučujemo što prirodniju ishranu za kućne ljubimce. Malo smo prošnjofali uokolo i upoznali ekipu koja ih je osmislila i koja ih proizvodi. Iznenadilo nas je to da se radi o domaćem proizvodu i domaćoj sirovini.

Iza brenda Snackers stoje Antun Balaton i Krunoslav Šlogar, a ideja je došla od toga što je Antun sam izrađivao poslastice za svoje švicarske bijele ovčare. Psi su poslastice obožavali, a čini se i svi drugi kojima su nudili da probaju njegove poslastice. Zbog toga su odlučili pokrenuti domaću proizvodnju od domaće sirovine, a danas njihove poslastice možeš kupiti isključivo kod malih i srednjih trgovaca opremom za kućne ljubimce (ili putem weba). Po nama je to baš dobra priča.

Zoona: Što znači da su Snackers poslastice prirodne? Vidimo natpis na pakiranju, ali što to znači?

Prije, tijekom i nakon termičke obrade u ulaznu sirovinu se ne dodaju nikakvi aditivi ili pojačivači okusa i mirisa, različiti konzervansi i bojila, nego je cijela priča temeljena na što kvalitetnijoj i prirodnijoj ishrani za kućnog ljubimca. Naime sirovina koja dođe u našu proizvodnju s hrvatskih govedarskih farmi u početku biva očišćena od različitih hrskavica, žilica, koščića ili sala i loja, a preostala sirovina, odnosno „čista sirovina“ se obrađuje na način da se rasijeca i suši u struji vrućeg zraka bez različitih dodataka, nego baš takva kakva je.

Zoona: Kada psi mogu početi uživati u vašim slasticama? Od kojeg mjeseca života?

U principu najviše ovisi o tipu i veličini psa. Naravno da ne jedu poslastice u svojim prvim mjesecima života, ali nakon nekog vremena kada im zubići narastu, postanu zaigraniji i radoznaliji pa tako žele iskušati i probati što je moguće više toga. Generalno gledano, ljubimci od 3 mjeseca starosti mogu slobodni jesti naše poslastice, a naravno da neki mogu i prije.

Zoona: Jesu li Snackers grickalice podobne za sve pasmine pasa?

Naši proizvodi su pogodni za sve pasmine pasa. Naravno da je za male pse pogodnije dati neku „laganiju“, odnosno lako lomljivu poslasticu jer bi im ove čvrste i žilave mogle biti ipak malo preveliki zalogaj. Za male pse su sušena goveđa: pluća, jetra i srca odličan odabir jer su lako lomljiva i ne predstavljaju veliki zalogaj manjim psima. Što se tiče srednjih i velikih pasa, za njih je cijeli naš portfelj proizvoda dobar, odnosno s nijednom našom poslasticom ne bi imali nikakvih problema.

Zoona: U koliko „okusa“ poslastica mogu uživati ljubimci?

Trenutno naše proizvode možete pronaći u 5 različitih „okusa“, a to su: sušena goveđa pluća, sušena goveđa jetra, sušena goveđa srca, sušeni goveđi grkljan i sušene goveđe žile. Uskoro ćemo na tržište izbaciti još jedan proizvod na bazi govedine i možemo Vam reći da je testiranje prošlo i više nego dobro te da smo dobili odlične povratne informacije.

Pluća

snackers

Goveđa pluća su bogata vitaminom C koji djeluje kao antioksidans i ima ključnu ulogu u jačanju imuniteta. Kao takva su odlična za štence ili pse srednje ili starije životne dobi. U Snackers asortimanu proizvoda pluća su najlakši i proizvod s kojim je rukovanje najjednostavnije s obzirom na to da se lagano trga na male komadiće i zadovoljava male, srednje i velike njuškice.  Goveđa pluća kao laganije iznutrice su prikladne za pse koji bi trebali izgubiti koji kilogram viška

Jetra

snackers

Goveđa jetra su izvor velikog broja nutrijenata koji čuvaju zdravlje Vašeg kućnog ljubimca, a mnogi ljudi jetru nazivaju prirodnim multivitaminom. Vitamin A iz jetre je snažan antioksidans i kao takav služi u regulaciji probave i pomaže reproduktivnim organima Vaših njuškica. Vitamin A ojačava imunitet te sudjeluje u razvoju staničnog tkiva (rast i razvoj mladih pasa) Vitamin D iz jetre je važan nutrijent u imunološkoj funkciji organizma. Također pomaže u zaštiti protiv raka, autoimunih i zaraznih bolesti, a jača mišići i kosti Vaših ljubimaca. Folna kiselina i B vitamini štite živčane i moždane stanice te doprinose stvaranju crvenih krvnih stanica koji utječu na pozitivno raspoloženje, sprečavaju umor i anemiju. Jetra je bogata i mineralima poput željeza koji stvara hemoglobin i regulira tjelesnu temperaturu. Željezo transportira kisik u krvne stanice, a taj proces povećava izdržljivost i snagu Vašeg psa. Osim željeza, u jetri nalazimo minerale poput bakra i cinka koji jačaju i održavaju snagu kostiju, zglobova i kožu ljubimaca kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Jetra su bogat izvor proteina s manjim udjelom masti u odnosu na goveđi mišić. Iako je jetra organ koji čisti toksine iz organizma, ona ih u sebi ne pohranjuje i zato jetra Vašeg ljubimca može pogodovati od jetre koju dobije u ishrani. Jetra su pogodna u ishrani svih ljubimaca s naglaskom da štenci ne jedu jetru na dnevnoj razini dok u odraslog psa jetra može biti na 15% osnovne prehrane.

Srce

snackers

Srce je organ koji u prirodi predator poput vuka ili lava prvog ide jesti upravo zato jer je bogato vitaminima (A i B), mineralima (željezo, selen, cink i fosfor), amino kiselinama, enzimima, masnim kiselinama, kolagenom, elastinom i CoQ10. CoQ10 je osnova za funkcioniranje stanica, a isto tako sudjeluje u regulaciji srčanog pulsa. Tako možemo reći da ishrana Vaših njuškica s goveđim srcima utječe na rad glavnog motora koji oni imaju – srce.  Minerali i amino kiseline služe u izgradnji mišića i skladištenju energije kako bi Vaši ljubimci bili što izdržljiviji i spremniji za igru i trku. Srce u sebi sadržava sve nabrojane tvari koje su potrebne za preživljavanje u prirodi, a mišićna struktura srca je hranjivi nutrijent i odličan obrok za Vašeg kućnog ljubimca. Fina vlaknasta gusta struktura tamno crvene boje Vašeg ljubimca će očarati, a on će se uvijek vračati po još.

Grkljani

Goveđi grkljani u našem portfelju proizvoda su jedina prava žvakalica za razliku od preostala tri goveđa proizvoda kojima je primarna funkcija da su poslastice. Grkljanima je osnovna funkcija udovoljiti želji i igri psa, odnosno natjerati Vašeg ljubimca da potroši što više energije u zabavi s tom žvakalicom. Osim zabave, grkljani su proizvod koji čisti zubne  naslage, a pritom jača zubi i desni. Prerezani su na pola kako bi bili sigurni za Vašeg ljubimca.

Žile

Sušene goveđe žile su uz sušeni goveđi grkljan žvakalica u pravom smislu te riječi. Zbog svoje čvršće teksture, vaši ljubimci će uživati u igri i zabavi. Pritom će uz igru i zabavu očistiti svoje zube i ojačati desni. Namijenjene su za srednje i velike pse, a u našim pakiranjima možete pronaći komade u veličinama od 10 do 15 centimetara. U maloj ambalaži ćete pronaći otprilike oko 10-ak komada žila, dok u velikoj do 30-ak komada, tako da igre, zabave i čišćenja zubića i jačanja desni neće nedostajati.

snackers

Zoona: Kako ide prodaja? Vole li domaći ljubimci Snackers poslastice?

S obzirom na to da prodaju radimo od rujna prošle godine, dosta smo zadovoljni kako ide to naše širenje tržišta. Snackers proizvode možete pronaći na 30-ak različitih lokacija u Hrvatskoj, od Zagreba, Karlovca, Zaboka, Samobora, Varaždina,  i Jastrebarskog pa sve do Pule, Rovinja, Rijeke, Crikvenice, Zadra, Šibenika i Makarske. Također, Snackers proizvodi dostupni su i u Sloveniji na dvije lokacije. Snackers proizvodi mogu se naručiti i putem naše web stranice https://snackers.hr/, zanimljive informacije se mogu pronaći i na našem Facebook profilu https://www.facebook.com/snackers.hr/ ili na našem Instagram profilu https://www.instagram.com/snackers.hr/?hl=hr pa se slobodno i sami uvjerite u to.

I hoćemo! U srijedu 17. veljače ćemo se opet igrati na našem Zoona.hr Instagram profilu i najsretnijim Zoonašima podijeliti Snackers poslastice za njihove ljubimce. Sretno svim pesekima i njihovim vlasnicima!

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

maine coon

Maine coon mačka – vrsta s najluđim teorijama porijekla

kako odabrati hranu za psa

Kako odabrati hranu za psa?