u

Maine coon mačka – vrsta s najluđim teorijama porijekla

Maine coone mačka je možda nastala tako da je kraljica Antoaneta (ona koja je preporučila kolače i ostala bez glave) planirala bijeg u Ameriku. Navodno je poslala stvari tamo, a među njima i svojih šest angora mačaka koje su se parile s kratkodlakim mačkama. Tako je, možda, nastala ova vrsta.

Druga pak najpopularnija teorija kaže da je ova vrsta nastala parenjem mačaka i rakuna. Kad vidiš karakteristike ove mačke, bit će ti puno jasnije zašto.

Maine coon mačka – najveća rasa

Da, da, maine coon je definitivno najveća vrsta mačaka na svijetu. Ima kitnjasti rep koji jako sliči rakunovom i te specifične velike uši. Ima gustu dlaku koja se mijenja ovisno o godišnjem dobu. Prava je divljakuša, pa joj krzno odbija vodu i uopće ne treba puno kupanja. Oko krzna gotovo uopće neće biti problema i neće trebati neku specijalnu njegu.

Maine coon mačka je jako zaigrana, vesela i voli istraživati svoju okolinu. Voli brbljati sa svojim vlasnicima i družiti se s drugim kućnim ljubimcima.

Voli vodu i radije će lunjati uokolo nego se maziti u krilu. Može čak i naučiti trikove i šetati se vani na povodcu.

Mnogi vlasnici ove vrste hrane svoje ljubimice BARF-om, zato što je ova mačka izuzetno aktivna i treba jako puno energije. Aktivnom načinu života treba prilagoditi i pojačati prehranu.

Pogledaj kako izgleda ova slatkica u određenim fazama života:

PS. Ova priča s rakunom je samo mit, to tehnički nije moguće, tako da nemoj to upotrebljavati kao FUN FACT na tulumima. Zapravo, općenito nemoj ljude daviti s takvim stvarima 🙂

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

simptomi bolesti kod kunića

Simptomi bolesti kod kunića

snackers

Snackers poslastice za pse – idealne za nagrađivanje ljubimca