u

VIDEO: Mačke s neobičnim uzorcima na krznu

Mačke s neobičnim uzorcima na krznu su totalni hit na netu. Hitlerovski brkovi, srčeka na leđima, lude šare na capama – baš su fora. Inače, mačje krzno može biti u 8 glavnih boja (koje idu u sve nijanse) i nekoliko uobičajenih kombinacija.

Mačke s neobičnim uzorcima na krznu

Mačke mogu imati krzno ovih boja: bijelo, crno, crveno, sivo, krem, smeđe, cimet i bež.

Neke mačke su jednobojne, što znači da je cijelo krzno isključivo u jednoj boji. Mačka koja ima i najmanju mrljicu neke druge boje, ne može se smatrati jednobojnom.

Neke dolaze u dvije boje, najčešće u kombinaciji s bijelim genom. Neki dodatno dvobojnost dijele prema tome gdje se pojavljuje nedominantna boja: šareno (ukoliko nema nekog pravilnog uzorka), harlekin (šareno, ali s obojenim repom), kapa i sedlo (ako su glava i leđa u pitanju) te van kombinacija (kada se razlikuju samo uši i rep, ime je dobila po mačkama iz istoimene regije u Turskoj).

Tigraste mačke svi jako dobro znamo, tu kombinaciju krzna najčešće imaju domaće mačke. Te pruge se isto razlikuju, pa imamo okomite, one koje su malo zakrivljene pa izgledaju poput mramornog uzroka, pruge u kombinaciji s točkama i slično.

Trobojne mace najčešće imaju kombinaciju crvenog, crnog i bijelog krzna.

Mačke iz uzgoja često imaju obojene točke na tijelu, pa su im glava, šape i rep u tamnijoj nijansi od ostatka tijela. Himalajska mačka je odličan primjer.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

Simptomi stresa kod pasa

Simptomi stresa kod pasa

Koje voće i povrće smiju jesti zamorci

Koje voće i povrće smiju jesti zamorci?