u

SuperSuper Volim!Volim! Kul KulKul Kul MwaMwa

Koje voće i povrće smiju jesti zamorci?

Pitaš se s čime nadopuniti prehranu i koje voće u povrće smiju jesti zamorci? Kupovna mješavina koju mu daješ je odlična baza, ali je dobro da zamorac dobije malo svježeg voća i povrća na dnevnoj razini. Nemoj pretjerivati, dovoljno je dati nekoliko komadića. A ako misliš da će zamorac sam dozirati svoje obroke, možda se grdno prevariš, pa je bolje ovakve stvari davati pomalo.

Koje voće i povrće smiju jesti zamorci

Jagode

Nećeš vjerovati, ali jagode zamorci jako vole. No, prevelika količina šećera u ovom voću može biti štetna. Kada krene sezona jagoda, nemoj zamorcu davati zakusku od ovog prefinog voća više od jednom ili dvaput tjedno. Vitamin C će tvom dlakavcu baš dobro doći.

Paprika

Jedinu papriku koju moraš izbjegavati je ona ljuta. Ostale su sve ok, pune su vitamina C i zamorci ih jako vole. Ne smiješ pretjerivati s količinama i obavezno ih moraš očistiti.

Mrkva

O kako zečevi, hrčci i zamorci vole grickati mrkvicu. Ona je super za njih zbog vitamina A, ali i zabave koju pruža tvom ljubimcu dok je bezbrižno gricka. Mrkva je dosta slatka, tako da se ne smije pretjerivati s količinom. Da, zamorac će taj komadić brzo pogrickati, ali i ti sigurno brzo pojedeš čokoladu. Ne treba zbog toga davati još.

Salata

Slobodno zamorcu daj list zelene salate. Putericu obožavaju i praktički je mogu jesti baš svaki dan.

Javi nam u komentarima što još tvoj zamorac voli jesti i ne zaboravi oprati voće i povrće koje mu daješ. Zaboravi na smrznuto i hladno, sve mora biti na sobnoj temperaturi i u malim količinama.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

Mačke s neobičnim uzorcima na krznu

VIDEO: Mačke s neobičnim uzorcima na krznu

Zmija kao kućni ljubimac

Zmija kao kućni ljubimac