u

Volim!Volim!

Feretka (afrički tvor) kao kućni ljubimac?

Može li feretka (afrički tvor) biti dobra kućni ljubimac? Ljubitelji životinja znaju koliko je ova udomaćena vrsta europskog tvora zapravo vrlo zahvalan i prije svega nevjerojatno zabavan kućni ljubimac. Te male, živahne životinjice, uvijek su spremne za neke nepodopštine. Pogledaj samo ovaj super video:

Feretka (afrički tvor) – karakteristike životinje

Tko može odoljeti tim velikim, bistrim okicama koje te gledaju s puno ljubavi? Feretka će ti donijeti puno radosti u život, zato što je to jedna vrlo aktivna životinja koja bi se po cijele dane igrala. Uvijek nešto istražuje, isprobava, koristi za vlastitu zabavu. Nevjerojatno su pametne.

Preporučujemo ti da odmah nabaviš par, jer one jako vole društvo. Odlično se slažu i sa psima i mačkama. Ako nema životinjsko društvo, onda se pobrini za to da imaš dosta vremena za igru sa svojim tvorićem. Također, jako je važno da ima što više zanimljivih igračaka (mozgalica i zagonetki).

Ako se ne igraju, feretke uglavnom spavaju. Tihe su i ne ispuštaju glasne zvukove. Glasaju se samo kada su uplašene ili kada im nešto nije po volji.

Feretka u domu

Ova životinja treba imati svoj kavez, u kojem će uglavnom boraviti. Bilo bi idealno da taj kavez ima određene katove, penjalice i ljuljačke, kako bi životinjici bilo što ugodnije.

Naravno, zbog socijalizacije i zadovoljstva kućnog ljubimca- jako je važno da dio dana feretka provede i van kaveza.

Feretkama se obično za jesti daje mačja hrana ili hrana specijalizirana baš za njihovu vrstu. S time nećeš imati nekih problema.

Ako želiš, svoju feretku možeš voditi u šetnju, samo je odmalena uči na to i uvijek je drži na ormici.

Ova mala životinja će ti dosta i poživjeti, čak i do 12 godina!

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

Kako hraniti ribice u akvariju

Kako hraniti ribice u akvariju (i čime)?

Pas se ponaša ludo poslije kupanja

Pas se ponaša ludo poslije kupanja? Ma to je normalno!