u

Pas se ponaša ludo poslije kupanja? Ma to je normalno!

Tvoj pas se ponaša ludo poslije kupanja? Otresa se, trči, skače, trlja o namještaj? Ma to je najnormalnija stvar. Neki psi vole kada se obavlja pseća higijena, neke je najteže strpati u kadu. Sjetimo se samo ovog cara:

Pas se ponaša ludo poslije kupanja – što kažu znanstvenici

Postoji nekoliko teorija o tome zašto neki psi polude nakon kupanja.

Neki kažu da je pas nervozan. Ta se nervoza kroz cijelo kupanje gradila i pojačavala te sada kada je napokon pušten na miru – pas se smiruje tako da izbaci svu tu negativnu energiju iz sebe. Sretan je što je muka napokon gotova.

Neki kažu da psima smeta taj miris šampona koji smo nanijeli na njih. Oni ne vole mirisati po parfemu, već vole ostavljati svugdje svoj “pravi miris”. Puno vlasnika pasa je primijetilo da se nakon kupanja pas jedva čeka uvaljati vani u nešto smrdljivo i trulo. Možda mu zbilja sve osim prirodnog mirisa ne odgovara (i to je ok).

Neki psi se ludiraju, trče i otresaju kako bi se sami osušili. To je isto normalno. Jednostavno si sami pomažu da se što prije osuše.

Treba li smirivati psa kada se tako ponaša nakon kupanja?

Takvo ponašanje je karakteristično za štence i male pse. Stariji psi će se uglavnom otresti i izvaliti negdje na miru. Zato nema ni potrebe da se psa zaustavlja, viče na njega ili ga kažnjava. Potrudi se da tvom psu kupanje bude što ugodnije, zaštiti namještaj za ono vrijeme kada pas izađe iz kade i uživaj u razigranosti svog lajavca.

Za kraj još malo smijeha. Nama je urnebesno kada vidimo što su sve psi u stanju napraviti kako se ne bi okupali:

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

Feretka afrički tvor

Feretka (afrički tvor) kao kućni ljubimac?

kokoš kao kućni ljubimac

Kokoš kao kućni ljubimac? Moguće je!