u

SuperSuper Volim!Volim! Kul KulKul Kul MwaMwa

Najbrži psi na svijetu – top lista naj trkača među pasminama pasa

Znaš li koji su to najbrži psi na svijetu? Vjerujemo da će te iznenaditi neke od pasmina na našoj top listi 10 najbržih, odnosno da ti neke pasmine nikada ne bi pale na pamet. Pobjednika liste će vjerojatno većina odmah pogoditi, pošto su jako popularne utrke ove pasmine.

Najbrži psi na svijetu – top lista

10.Border Collie

Kažu da je ovo najpametnija pasmina pasa na svijetu. Strašno su okretni i spretni, prvaci u brojnim psećim natjecateljskim disciplinama. Mogu postići brzinu od 48 km/h što im uvelike pomaže u cijeloj toj priči. Više o ovoj pasmini možeš pronaći klikom na link.

9. Doberman

Djeluje pomalo opasno, ali po građi tijela i nogu odmah znaš da je jako brz. Snažni su, pametni i jako jako brzi. Mogu dostići brzinu od 52 km/h. Sve informacije o pasmini saznaj klikom na link.

8. Mali engleski hrt

Ovaj lovački pas koji potječe iz 18. stoljeća, nekada je lovio zečeve i male životinje. Lov i trka su im urođeni, pa nije ni čudo da mogu trčati oko 55 km/h. Ova je pasmina jako brižna, prijateljski nastrojena, nježna i tiha. Odličan su kućni ljubimac za aktivne vlasnike.

7. Ruski hrt Borzoi

Baš kao i mali engleski hrt, borzoi je nježan, plah i tih. Još jedna atletski nastrojena pasmina, samo može trčati još brže od svoje engleske mini verzije – čak 58 km/h.

6. Dalmatiner

Naša autohtona pasmina poznata je po tome što su vrhunski čuvari i lovci, vrlo aktivni i razigrani psi koji mogu brzo trčati. 60 km/h dostižu skoro pa od šale.

5. Jack Russell terijer

Mnogi se itekako prevare veličinom ove pasmine i misle da je ovo odličan pas za male stanove, koji ni ne treba puno šetnje. Prava je istina da je ova pasmina tempirana bomba na četiri noge. Imaju strašno puno energije i trebaju puno fizičke aktivnosti svaki dan. Mali Jack Russel našao se na listi gdje su najbrži psi na svijetu – zahvaljujući svojoj brzini od 61 km/h.

4. Mađarska vižla

Još jedan lovac na listi. Ističu se po svojoj dobroj naravi i velikom prijateljstvu s djecom. Osim toga, ruše sve rekorde u brzini trčanja- dostižu čak 65 km/h.

3. Afganistanski hrt

Jedna od najboljih frizura u psećem svijetu. A možda i najdostojanstveniji pas na planeti. Ovaj nježni div nekada je bio odličan pas čuvar i lovački pas. Nije ni čudo, pošto može trčati za plijenom brzinom od čak 65 km/h. Sve o pasmini pronađi na linku.

2. Saluki

Arapi su ih nekada koristili za lov na gazele. Nevjerojatno su snažni i snalažljivi, samostalni, povučeni i tihi. Pravi lovci koji trče čak 68 km/h. Obožavaju ići u potjeru.

  1. Engleski hrt

Najbrži pas na svijetu je engleski hrt koji dostiže brzinu od čak 72 km/h. Prvo su se koristili za lov, a kasnije i za utrke pasa. Imaju fantastično ubrzanje, tako da mogu u utrci pobijediti čak i trkaće konje (ako govorimo o trku na manje udaljenosti). Dok bi Usainu Boltu za 100 metara trebalo 9.58 sekundi za 100 metara, jednom engleskom hrtu treba samo 5.33 sekude.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

Crvenokosi majmun

Crvenokosi majmun – sramežljivi slatkiš

mitovi o mačkama

Mitovi o mačkama – što je istina, a što ne