u

SuperSuper Kul KulKul Kul

Kako hraniti ribice u akvariju (i čime)?

10954816 - group of clown fishs in aquarium

Svi znamo one priče o tome kako se ribica koju je netko previše hranio doslovce raspuknula od prejedanja. Zato je dobro da se pitaš kako hraniti ribice u akvariju (u kojoj količini i kada) te koja je hrana najbolja. Dok bi si ribice u prirodi ulovile hranu, u akvariju moraju uloviti termin hranjenja koji im omogućuješ ti.

Kako hraniti ribice u akvariju

Previše hrane u akvariju znači da će ona padati na dno. Kada se hrana taloži, nastaju razni mikroorganizmi. Njih trebaju rješavati filteri koji dobivaju još posla. Ako cijeli taj proces pređe neke granice, onda se uništava savršenstvo i čistoća akvarija, a time ribice pate.

Ribe koje previše jedu su debele i ne mogu plivati normalno, a to uništava i njihove unutarnje organe. Najbolje im je davati onoliko hrane, koliko u potpunosti mogu pojesti u roku pet minuta. Vjeruj, kod ribica je manje više.

Ribice su ionako uvijek željne hrane, jer im je u prirodi da pojedu kada im se pruži prilika, Mogu jesti više puta dnevno, a može se i dogoditi da ne ulove ništa i par dana.

Zato je najbolje da ribe hraniš jednom dnevno (u bilo kojem terminu), a noćnim ribama bi bilo dobro dati klopu prije gašenja svjetla.

Ukoliko imaš mladunce, njih možeš hraniti i dva puta dnevno.

Čime hraniti ribice

Većina vlasnika se odlučuje za kupovnu suhu hranu, one popularne listiće. Imaj na umu da je to industrijski priređena hrana, pa bi bilo dobro da svoje ribice poneka počastiš i nečim drugim.

To može biti zamrznuta hrana (komadi ribe koje čuvaš) ili živa hrana (male ribice, crvići, mušice ili povrće).

Dobra i uravnotežena prehrana jako je važna, ona će omogućiti da tvoje ljubimice žive sretan i dug život.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

sanjaju li psi

Sanjaju li psi?

Feretka afrički tvor

Feretka (afrički tvor) kao kućni ljubimac?