u

Sanjaju li psi?

Svaki vlasnik koji je promatrao svog ljubimca dok spava se pita: sanjaju li psi? Prema onome što vidiš, čini se da nešto love u snu, trče, reže na nekoga, laju, a ponekad čak i cvile ili zavijaju. Jesu li to snovi kakve imamo mi ljudi?

Sanjaju li psi – što kažu znanstvenici

Istraživanja su pokazala da psi imaju mozak vrlo sličan našem i imaju one faze sna baš kakve imamo i mi ljudi. Kada pas uđe u REM fazu sna, onda zna malo otvoriti oči pa mu se vide očne jabučice (i izgleda kao da je duh ušao u njega), trza nogama, reži i laje.

Kada usporedimo pasmine, istraživanja kažu da mali psi spavaju i sanjaju više i češće. To se odnosi i na štence. Oni zapadnu u san svakih deset minuta i onda sanjaju oko jednu minutu. Veliki psi sanjaju čak pet minuta i snovi im se javljaju prilikom spavanja svakih sat vremena.

Za razliku od nas, psi ne mogu maštati i kreirati u snu neke nove događaje. Tako da psi sanjaju ono što su proživjeli tijekom dana (primjerice prilikom odlaska u šetnju).

Kako bi snovi tvog ljubimca bili što ljepši, potrudi se da pas ima i lijep život i da doživljava lijepe stvari. U tom slučaju će i njegovi snovi biti lijepi.

Što pozicija spavanja govori o tvom psu

Osim sna, jako je važno i kako pas spava. Promotri malo svog ljubimca i provjeri koja je njegova omiljena poza. Što ona govori o tvom ljubimcu provjeri u videu klikom na link.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

Koliko dugo mačka može biti sama

Koliko dugo mačka može biti sama

Kako hraniti ribice u akvariju

Kako hraniti ribice u akvariju (i čime)?