u

Zoona ljubimci: pekmezica Lu, prava Insta zvjezdica

Pratiš li već na Instagramu predivnu pesekicu Lu, mješanku bullmastiffa i cane corso, curku koja zapravo tek ima godinu dana i 4 mjeseca? Kombinacija pasmina zvuči opasno, ali je ova lajavica pravi pekmez. Osvojila je naše uredništvo, stoga smo je nagradili najboljim balzamom za njegu i zaštitu šapica – Pet Secret, u sklopu prošlotjednog nagradnog natječaja. O pobjednici smo razgovarali s njenom vlasnicom Monikom Žugčić.

Za početak, je li vam teško bilo opisati svog kućnog ljubimca u tri riječi, kao što je to nalagao nagradni natječaj na Instagramu?

Moram priznati da nije bilo lako jer ima zaista puno riječi koje ju opisuju, no velika nespretna srcekradica je baš nekako oličenje Lu. Nije svjesna svoje veličine, često ruši stvari jer nema osjećaja za prostor i zavlači se na mjesta na koja jednostavno ne stane, no eto, kako joj objasniti da je prevelika za leći ispod stolca i da će zapeti kao i svaki put. Pored toga, koga god sretnemo na ulici, svi se rastapaju kad ju vide, očito brzo krade srca ljudi.

Kako možemo pratiti Lu na društvenim mrežama?

Lu ima svoj instagram profil na kojem objavljujemo njene fotke i svakidašnje dogodovštine. Možete ju pronaći pod lu_themixedmastiff i zapratiti te vidjeti njene najbolje trenutke na storyjima i objavama.

Što Lu najviše voli raditi?

Lu jako voli vožnje autom, osim dužih vožnji, obavezno ju moramo odvesti od ulaza u dvorište do garaže kada dođemo autom doma, inače je uvrijeđena ostatak dana. Obožava se igrati s drugim psima, ali i loviti kong ili se navlačiti s ostalim igračkama. Uvijek mora nešto grickati, svaki dan si nađe novi komad drva koji samo nosi okolo sa sobom. Osim toga, velika joj je želja igrati se s našom mačkom Čupom, no Čupa nikako nije zainteresirana za bilo kakvu interakciju s njom. Vjerojatno je još ljuta na nas što smo uopće doveli psa doma, tad je sve krenulo nizbrdo u našim odnosima.

insta
Foto: Lu
Izvor: privatni album

Kako Lu provodi svoje dane?

Nastojimo jednom dnevno ići u šetnju što je za Lu vrhunac dana, nema veće sreće nego kada joj kažem „Lu, idemo?!“. Srećom, imamo veliko dvorište pa zapravo ima dosta prostora i za istrčavanje i za igranje što je sastavni dio svakog dana. U zadnje vrijeme sam primijetila da voli loviti ptice i leptire, to joj je nova glavna stvar. Uz to, jako voli biti s nama. Dok mama kuha ona leži pod njenim nogama, dok ručamo, ona sjedi pored nas, dok gledamo TV, ona ga gleda s nama, dok spavamo, spava i ona kraj nas. Moram priznati da zaspi u sekundi i strašno hrče.

insta
Foto: Lu
Izvor: privatni album

Gdje najčešće šećete s Lu?

Najčešće šećemo po kvartu, ali nastojim mijenjati rute kojima idemo. Znamo otići do šume, Maksimira, obližnjih prijatelja. Nemamo neku omiljenu rutu, ali svaki put nam bude zanimljivo i uvijek upoznamo ili sretnemo nekog novog dlakavca.

Voli li Lu kupanje, češljanje i općenito sve one radnje oko higijene?

Joj, kupanje je za Lu smak svijeta. Da vi vidite koliko tužno i jadno izgleda kad ju kupamo, kao da su joj sve lađe potonule. S druge strane, jako voli češljanje i samo se namješta tako da s time nemamo problema. S čišćenjem šapa kad dođe izvana također nema ni najmanjeg problema, zapravo daje šape kao da je u salonu i čeka tretman.

Ima li Lu zahtjevnu dlaku i kako se borite s linjanjem?

Lu je kratkodlaka vrsta, ali srećom nemamo problema s njenom dlakom. Ima razdoblja kad se više linja, ali i kad se manje, tako da tome i prilagođavamo četkanje. Naravno, usisavač je uvijek pri ruci za vrijeme obilnijeg ispadanja dlaka.

Jeste li već isprobali neki od Pet Secret proizvoda ili će vam ovaj poklon biti prvi susret s ovom linijom za njegu kućnih ljubimaca?

Još nismo imali priliku isprobati Pet Secret proizvode i jako mi je drago da sam baš ja izabrana za ovu nagradu. Jedva čekamo isprobati proizvod i još jednom hvala puno Zoona.hr na odabiru!

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

akita

Zoona ljubimci: Tora – japanska akita

vijetnamski prasac

Best friends forever: Vijetnamski prasac i pesekica