u

Đurđa – maca mjeseca koja je nekada bila Đuro

Sigurno već znaš za Đurđu, macu mjeseca na Zoona.hr, riđodlaku ljepoticu koja pomalo podsjeća na Garfielda. No, što se krije iza predivne dlake i zagonetnog pogleda?

Same Đurđine početke obilježila je jedna kontroverza. Naime, kada je pronađena 2007. godine – nazvana je Đuro i pod tim imenom je živjela sve do posjeta veterinaru.

Kada je veterinar otkrio njenim vlasnicima tko je se zapravo krije pod tim pseudonimom, maca je postala Đurđa i od tada se ne odaziva na to ime.

đurđa

Ne zna se točno koliko Đurđa još ima života, ali se zna da je uvijek možeš pronaći na nekom osunčanom dijelu stana i vrta te da brižno vodi evidenciju golubova i automobila koji prođu pored prozora.

Ako ne spava na povišenom mjestu, onda vjerojatno provjerava što se to krije u vrećicama i kutijama. To je možda povezano s njenim prošlim identitetom, a možda i nije. Tko bi to znao…

đurđa

Đurđa ima dvije posebnosti: pije vodu iz ruke i pazi da vlasnici ne prespavaju cijelu noć. Sebi spavanje nimalo ne uskraćuje, kao što vidiš na fotki.

Kako da te Đurđa zavoli? Ponudi jaja, čvarke, krumpir, pizzu, kefir ili bilo što što može ponjupati.

Mi smo osigurali mjesto u Đurđinom srcu, šaljemo joj paket 10 FISH4CATS konzervica, pomno odabranih od strane naše protagonistice i pobjednice natječaja.

nagradni natječaj

Đurđo, omasti brk kako samo ti znaš! Vole te tvoji prijatelji sa Zoona.hr i Dalmino.eu.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

101 bod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

medvjedi

Medvjedi: zanimljiva saznanja o najdražem plišancu

cinco

Cinco – mačak uz kojeg je kuća postala doma