u

Životinje i glazba: što najviše vole slušati

Puštaš li često glazbu u svom domu i tvoj ljubimac uživa njoj? Znamo da sigurno ne voli kada je preglasna, ali možda ima neke preferencije na tvojoj play listi. Evo što kažu istraživanja o životinjama i glazbi.

Ljubimci i glazba za smirenje

Jedno istraživanje iz 2012. godine, provedeno na psima u skloništu je pokazalo kako se uplašeni psi najbolje opuštaju kada slušaju klasičnu glazbu. Najgore su reagirali na metal.

Pokazalo se kako klasična glazba kod pasa, kao i kod ljudi, smanjuje nervozu i stres, poboljšava raspoloženje, opušta i omogućuje kvalitetniji san.

Mačke boli briga za ljudsku glazbu, ali one imaju svoju muziku

Mačke su potpuno ravnodušne na ljudsku glazbu, ali su znanstvenici uspjeli proizvesti zvukove na frekvenciji na kojoj mačke inače komuniciraju.

Ako imaš mačku, možeš joj probati pustiti te zvukove, ovdje ti je link.

Glazba za majmune

Znanstvenici su napravili i glazbu specijaliziranu isključivo za tamarine, koja je inspirirana smirujućim zvukovima koje oni inače proizvode. Majmuni su super reagirali, opustili se i više jeli uz tu glazbu.

Kada su znanstvenici napravili komplilaciju pjesama inspiriranih zvukovima koje su majmuni proizvodili kada su bili uplašeni ili nervozni, ta glazba je isti učinak imala kod majmuna koji su je slušali.

Krave vole slušati glazbu

Jedno je istraživanje pokazalo da krave proizvedu više mlijeka kada slušaju umirujuću glazbu, a to je vjerojatno zato što im smanjuje razinu stresa. Kravama su najdraže pjesme “Everybody Hurts” od R.E.M.-a, “Bridge Over Troubled Water,” koju izvodi Simon & Garfunkel’s, a od klasike vole Pastoralnu simfoniju od Beethovena.

Ako tvoj ljubimac voli slušati glazbu i gledati filmove, odvedi ga večeras u DRIVE – IN kino s dva ekrana na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma i pogledajte film Yesterday.

Film će se prikazivati na dva velika ekrana, a zvuk filma se prati putem radijskih aparata u automobilu koji će biti prilagođen privremenoj radijskoj  frekvenciji. 

Totalno kul, zar ne? A najbolje od svega je to što možeš povesti najbolju pratnju na svijetu – svog kućnog ljubimca.

Što još čekaš? Cijene ulaznica za dvije osobe su 100 kuna, a moguće ih je kupiti OVDJE.

Sav prihod od ulaznica donira se za obnovu KBC Sestre milosrdnice.

drive in

Realizaciju projekta Drive-In Kina u Zagrebu omogućila je njemačka farmaceutska kompanija STADA, a sponzorski se pridružuju Stella Artois, Pauza.hr, Bobi Snacks, Violeta, Prolom voda, Orangina, Prima namještaj, Nature Addicts i Anamarija kava i Wiener osiguranje.

Medijski partneri projekta su RTL televizija, portal Net.hr, Radio Antena, Jutarnji.hr, Gentleman.hr, CentarZdravlja.hr, Zoona.hr, Go2Digital, Midas Network i Entrio.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

VIDEO: Urnebesne scene životinja u autu

ljama

Jedna ljama na dan čuva zdravlje