u ,

SuperSuper Volim!Volim! Kul KulKul Kul MwaMwa

Britanska kratkodlaka mačka – leksikon pasmine

Britanska kratkodlaka mačka je odličan ljubimac za sve ukućane. Ona prati svaki njihov korak i uvijek je u njihovoj blizini. Druželjubiva je, nenametljiva i odlično se slaže sa ostalim životinjama. Želiš li je upoznati? Pogledaj što je napisala o sebi.

Moja povijest

Vrsta britanska kratkodlaka mačka je nastala u 19. stoljeću u Velikoj Britaniji od križanja domaćih mačaka s perzijskim mačkama. Nakon prva dva svjetska rata vrste su se još jedan put križale, a danas je to strogo zabranjeno.

Moja osobnost

Za moju vrstu često se kaže da ima osobnost psa. Neprestano slijedim svog vlasnika, volim sve članove obitelji i nemam tipičnu suzdržanu mačju osobnost.

Moj izgled

Ja sam snažne i čvrste građe. Leđa su mi kratka i mišićava, ramena široka, a prsni koš dubok. Noge su mi kratke, a šape zaobljene. Glava moje pasmine je okrugla, krupna i imam široku čeljust te mišićav vrat.

Posebno se ističu moje krupne i okrugle oči, a ponosna sam na prekrasno kratko i gusto krzno. Specifična sam po repu kojem je zaobljen sam vrh.

Izrazito sam zdrava i živim jako dugo. Mogu doživjeti i 20 godina starosti.

Moji hobiji

Nemam ih previše. Nisam pretjerano aktivna, tiha sam i smirena. Nisam ni pretjerano zahtjevna, ali neću se odmah sprijateljiti s nepoznatim osobama. To je zato što su moji ukućani moj najveći hobi.

Najdraža boja

Karakteristična boja moje vrste: plavo – siva. Britanska kratkodlaka mačaka može biti u puno različitih boja, uzoraka i šara, što nas još više razlikuje od svih ostalih.

Prijatelji

Slažem se sa apsolutno svima, prihvaćam sve druge kućne ljubimce i nisam sklona svađanju.

Najdraži film

Najdraža popularna mačka

Whiskas maca. Ponosna sam što je najpoznatija maca na svijetu upravo Britanska kratkodlaka mačka.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

101 bod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Zoona.

kunić

Kunić – idealan kućni ljubimac

hranjenje mačića

Kako othraniti mačića