u ,

SuperSuper Volim!Volim! Kul KulKul Kul MwaMwa

Najčudnije životinje na svijetu (TOP 5 po našem izboru)

Ne znamo što ti misliš, ali ovo su po nama najčudnije životinje na svijetu. Birali smo ih po uvrnutom izgledu, dakle sve će ti biti jasno čim vidiš njihove slike. Još uvijek misliš da je tvoja slika na osobnoj katastrofa?

5. Prozirna žaba

Pod latinskim nazivom Hyalinobatrachium dianae krije se jedna prozirna žaba. Općenito je pravi Houdini i znanstvenicima se dobro sakrivala sve do 2015. godine kada je napokon otkrivena. Velika je samo 2.5 cm, zelena s gornje strane tijela, a odlično se uklopila u svoj okoliš i život na visokom drveću.

Zašto je čudna? Zato što joj je donji dio tijela skroz proziran, kroz trbuh joj se vide svi organi. Zapravo izgleda kao poluprozirni Kermit.

najčudnije životinje
Prozirna žaba

4. Aksolotl

Aksolotl je jedan čudnoliki vodozemac koji izgleda kao neki Pokemon. Žive u slatkim vodama Meksika, a fora je u tome da se ne preobražavaju uvijek u odrasli oblik i ima nevjerojatnu sposobnost regeneracije. Ovaj čudak može ponovo razviti bilo koji dio tijela, no unatoč tome je ugrožena vrsta u prirodnom staništu. Nećeš vjerovati kako se pare, to je čudo! Vidi što smo pisali o ovoj životinji.

najčudnije životinje
Aksolotl

3. Indijski gavijal

Sva sreća pa ovog krokodila ne možeš sresti nigdje drugdje osim u Indiji. U tom svom velikom nosu ima 110 zubiju s kojim super hvata ribu (tko bi rekao). Mužjaci imaju samo 6 i pol metara. Iako djeluju strašno, žao nam je što su jako ugrožena vrsta.

najčudnije životinje
Indijski gavijal

2. Pikavi pauk

Na latinskom se zove Gasteracantha cancriformis, a mi ga zovemo tako kako vidiš u podnaslovu. Pronaći tog pauka u kupaoni bi bila naša top noćna mora, tako da stvarno svojim izgledom spada u najčudnije životinje na svijetu.

Ima samo osam nogu i očiju, a iz abdomena mu rastu te neke bodlje.

Sva sreća pa živi u dalekoj Aziji.

najčudnije životinje
Gasteracantha cancriformis

1.Sajga antilopa

Ne znamo je li čudnija verzija s rogovima ili bez, ali definitivno je sajga antilopa postala pobjednica kategorije (najčudnije životinje na svijetu) zbog tog svog čudnog nosa.

Ova životinja živi u Rusiji, Kazahstanu (da, Boratov Kazahstan) i Uzbekistanu.

Nos ovoj antilopi služi da bi filtrirala prašinu (ahaaaa… zato nos izgleda kao usisavač) i s njime održava temperaturu tijela.

Znanstvenici misle i to da je izgled nosa ove antilope posljedica neke bolesti koja se učvrstila u genetici ove vrste.

najčudnije životinje
Sajga antilopa
Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

kućni ljubimci

VIDEO: Kućni ljubimci špijuni 007. James Bond je za njih 0!

merkat

Je li i tebi Timon najslađi lik? Znaš li što je uopće merkat?