u ,

SuperSuper Volim!Volim! Kul KulKul Kul MwaMwa

Ljubav i seks kod životinja (kako idu one stvari kod njih)

Različite vrste životinja imaju različite načine zavođenja i izvođenja samog čina parenja. Ljubav i seks su kod nekih ful jednostavni, a kod nekih se stvari maaaalo kompliciraju.

Ljubav i seks kod labudova

Znaš one slike kad si labudovi približe glave da izgleda kao da tvore srčeko svojim vratovima? E pa točno tako počne cijeli taj seksi ples. Najprije se dotaknu glavama, pa zarone, pa malo mašu krilima.

Većina labudova je monogamna cijeli svoj život, a do rastave dođe najčešće samo ako nisu kompatibilni i ne mogu imati male labudiće.

seks kod životinja

Kako to rade žirafe

Mužjak žirafe ženku malo pomazi po leđima i tako je potakne da se popiški. Po mirisu mokraće će osjetiti je li ona spremna za parenje. Ako je miris ok, mužjak je dalje pazi kao oko u glavi od ostalih mužjaka i čeka da mu ona dozvoli da se uspne.

Betta riba

Mužjak betta ribe je pravi divljak kada se hoće pariti. On napravi gnijezdo sa zračnim mjehurićem u kojeg doslovce natjera ženku da uđe. Gurat će je i gristi sve dok ona ne popusti. Kada naprave jajašca, mužjak je onda doslovce istjera van ako nije sama odlučila otići. Ima on i nježnu stranu, pazit će na jajašca dok se ne izlegu.

seks kod životinja

Ljubav i seks kod glasnih ljenjivaca

Ljenjivci su dosta glasni, ali prije samog parenja. Ženka doslovce vrišti iz petnih žila dok ne naiđe neki hrabri mužjak. Obično ih privuče više, pa se oni tuku oko nje. Da nam je vidjeti fajt dva ljenjivca. Sigurno kao usporeni film.

Nilski konji

Ovaj dio nemoj čitati prije jela. Kod nilskih konja ljubav i seks su usko povezani s izmetom i mokraćom. Da bi privukao ženku, mužjak nilskog konja će obaviti i veliku i malu nuždu kraj ženke, a prditi tako jako da taj smrad dopre što dalje. Veći prdac znači veću šansu za parenjem.

seks kod životinja

Riba klaun

Sve ribe klaunovi se rađaju kao mužjaci, a onda se penju po svojoj društvenoj ljestvici. Samo će najjači i najagresivniji postati ženka u grupi (jedna i jedina). S njom će se pariti drugi najjači mužjak u grupi.

Nismo Nemu do sada gledali na taj način.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

5 najčudnijih pasmina

5 najčudnijih pasmina pasa

kazuar

Kazuar: nije dinosaur nego najopakija živuća ptica