u

Preporuka: pasmine za muškarce (najbolji izbor za gospodu)

Portal Gentleman.hr objavio je jednu zanimljivu listu koja sadrži najbolje pasmine za muškarce. Oni su se, naravno, posvetili pasminama koje su odličan izbor za gospodu, ali znamo da se i mnoge dame odlučuju za ove peseke. Kako god bilo, nama je lista totalno fora. Nitko tu ne diskriminira :), samo navijamo za to da su svi peseki sretni kod svojih gazdi ili gazdica.

Pasmine za muškarce

1. Bernski planinski pas

Naravno da su preporučili ovog nježnog diva! Bernski psi jako vole bliskost i pažnju i daju tonu ljubavi. Super je kod njih što su zaista jako rijetko agresivni i obožavaju se maziti dok se uspavljuju.

2. Buldog

Koji pas bolje plijeni poglede od preslatkog buldoga? S druge ih strane krasi jak karakter i neustrašivost. Idealan su izbor za mirne vlasnike koji se obožavaju izležavati na kauču. Sve što im treba je dobra prehrana, redovna šetnja i već spomenuto ugodno mjesto za spavanje.

10 pasmina najboljih za muškarce

3. Jack Russell terijer

Jack Russell je pak totalna suprotnost od buldoga, terijeri imaju tonu energije, obožavaju sve fizičke aktivnosti od jogginga do bicikla. Odlično se slažu sa svima, a najviše se vole igrati s djecom i imaju dovoljno energije za sate i sate igre.

4. Cane Corso

Ove pse će cijeniti svi koji žele izuzetno odane i predane ljubimce. Odlični su čuvari i gdje stražare ovi psi, nitko se neće ni približiti stanu ili kući. Tko bi rekao, ali također imaju bezgranično mnogo strpljenja za djecu.

5. Njemačka Doga

Mnogi niti ne znaju da su ovi psi zapravo izuzetno plahi i nježni, što nikako ne odgovara njihovoj divovskoj veličini. Baš zbog te veličine više odgovaraju samcima koji imaju dovoljno snage da ih obuzdaju.

6. Doberman

Ova se pasmina smatra jednom od najljepših i najelegantnijih pasmina na svijetu. Pravi dobermani imaju izuzetnu toleranciju za djecu te dovoljno energije za igru. Totalno su vjerni i odani svom vlasniku, koji im predstavlja sve na svijetu. Imaju i snažan zaštitnički nagon, tako da trebaju pravilan trening i odgoj.

7. Zlatni retriver

Zna se da ova pasmina ima prekrasan karakter koji se prilagođava svim situacijama i ljudima. Obožavaju obiteljski život, vodu, tolerantni su i strpljivi te nije nikakvo iznenađenje da su već desetljećima na popisu 10 najpopularnijih pasmina svijeta.

8. Labrador retriver

Već godinama je najpopularnija pasmina na svijetu te čvrsto drži prvo mjesto na nekoliko kontinenata. Labradori imaju karakter koji je stvoren za obitelji s malom ili velikom djecom. Privrženi su svojim obiteljima, odani su i obožavaju sve oblike igre kao i vodu.

9. Rotvajler

Rotvajler je pasmina koja ima pomalo zastrašujuću i agresivnu reputaciju, no pravilno odgojeni rotvajleri su prekrasni i odani psi koji će učiniti sve za svog vlasnika. Svaki pas ako nije pravilno socijaliziran može biti agresivan ili razviti probleme u ponašanju, ali kod ove pasmine to može uzrokovati popriličnu štetu. Ova pasmina nikako nije za neiskusne vlasnike.

10. Collie

Bilo da se odlučiš za border collije, škotskog dugodlakog ili kratkodlakog ovčara, jako teško da ćeš pogriješiti. Borderi su navodno najinteligentnija pasmina na svijetu uz koju ti nikada neće biti dosadno. Sve ih se može naučiti, od hrpe naredbi do trikova, ali uz stalan i dosljedan rad.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

pseće godine

Pseće godine: kako ih izračunati?

serval

Serval: elegantna maca koja svojim dugačkim nogama skače s mjesta čak do dva metra u visinu