u

Suha koža kod pasa

Suha koža kod pasa može biti jako neugodna. Znaš kako je tebi kada te nešto svrbi i izluđuje. Ukoliko primijetiš da se tvoj pas češka, da se koža peruta i da je suha – najbolje je da djeluješ odmah i odete veterinaru. Prvi korak je isključenje bolesti, a ako veterinar otkloni ozbiljne bolesti kao uzrok, onda mi imamo par trikova.

Suha koža kod pasa – kako pomoći ljubimcu

Možda tvom lajavcu nedostaje vitamina E. Nabavi ulje s ovim vitaminom i utrljaj mu u kožu. Također, povećaj mu unos ovog vitamina kroz prehranu. Daj psu kuhani žumanjak, blitvu i špinat.

Probaj promijeniti šampon kojeg tvoj pas koristi. Uzmi nešto na prirodnoj bazi i lagano. Pri tome nikako ne mislimo na baby šampone ili bilo koji drugi pripravak za ljude. To nikako nije dobro za tvog ljubimca.

Redovito kupaj i češljaj svog psa, čak i ako je kratkodlak. Koristi onu četku za bebe s mekanim čekinjama. Cilj je da se potiče proizvodnja prirodne masnoće na koži i da se ta masnoća rasporedi po cijelom psu.

Provjeri i je li tvoj pas pod stresom. Suha koža ne spada pod učestale simptome stresa, ali može biti. Provjeri ima li tvoj pas još neki od simptoma i kako mu pomoći klikom na link.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

ljudska hrana za mačke

Ljudska hrana za mačke – što joj smiješ dati, a što ne

igračke za hrčka

Igračke za hrčka – što možeš nabaviti na Ali Expressu