u ,

Zašto kućni ljubimci ne vole kišu?

Neki ljudi vole kišu, pogotovo ako mogu tada provesti cijeli dan kod kuće. Neki je mrze i cijeli dan im je upropašten ako već ujutro počne padati. Ljubimci je uglavnom uopće ne vole. Zašto kućni ljubimci ne vole kišu?

Kiša znači manje šetnje

Psima je jasno da će se taj dan šetnja svesti na minimum, a mačke znaju da ih nećeš pustiti u avanturu po kvartu. Znaju da slijedi jedan dosadan dan, tako da im pruži više igre kod kuće. Osim toga, oni osjete tvoj stav prema kiši, nervozu ili depresiju koju osjećaš, tako da se to preslikava i na njih.

Grmljavina

Ljubimci ne vole glasne zvukove (iako glazbu vole), tako da će im smetati lupkanje koje čuju cijeli dan. Još ako dođe neka oluja i počne grmljavina, to ih plaši i zaista im nije ugodno. Od svega toga postaju jako nervozni.

Mokre šapice

Puno pasa mrzi stati u lokvu ili ne želi smočiti šapice na mokroj travi. Mačke da ni ne spominjemo. To im jednostavno ne odgovara. Tvoj pas preskače sve lokve na cesti? Onda je on jedan od takvih. Ljubimce moramo naučiti na higijenu od rođenja, a kupanje je sastavni dio toga. Većina njih će to pregrmjeti, ali prljavu lokvu vani jednostavno neće.

Zašto kućni ljubimci ne vole kišu?

Uz sve ove razloge, oni vuku i navike iz divljine. Kada vani pada kiša, nitko od životinja ne izlazi iz svog skrovišta. To znači da nema hrane koju mogu uloviti, a onda ni smisla za trošenje energije. Bolje je pričekati sunce.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

Meksički bezdlaki pas

Ajde reci: Xoloitzcuintle! To ti je Meksički bezdlaki pas

zoona.hr

Zoona.hr slavi 1. rođendan