u ,

Korona virus karantena: kako ići van, nabaviti hranu ili vježbati s kućnim ljubimcem

Vjerujemo da tebi i tvom ljubimcu nije baš ugodna ova korona virus karantena. Možda uopće ne izlazite van ili ti baš nedostaje hrane za ljubimca? Ne brini, imamo mi rješenje za sve.

Životinje ne prenose korona virus…

… i to je zapravo najbolja stvar vezana za ovu bolešćinu. Moramo sto puta napomenuti, jer ne želimo da neinformirani vlasnici ostavljaju svoje ljubimce zbog neutemeljenog straha.

Sve o utjecaju korona virusa na kućne ljubimce pročitaj u članku Korona virus: je li opasan za naše ljubimce. Ima nekih bolesti koje kućni ljubimci mogu dobiti od nas (korona nije među njima), ali kažu znanstvenici da su šanse za to zapravo vrlo male.

Sad kada smo to riješili, idemo dalje sa konkretnim savjetima:

Kako preživjeti s kućnim ljubimcem u karanteni?

  1. Nabavi dovoljno hrane, jer moraš imati dovoljno hrane za svog ljubimca i malu zalihu. Hranu možeš naručiti online i ne moraš izlaziti u trgovinu, a mi ti poklanjamo 15% Zoona popusta na cijeli asortiman na Dalmino web shopu. Prilikom kupovine samo upiši kod: DalminoZoona15. Popust ne vrijedi samo za već snižene i akcijske artikle. Eto, sad kad smo to riješili, idemo dalje.
  2. Šetanje: Većina vlasnika sa svojim ljubimcima izlazi manje (oni ljudi bez simptoma, koji se čuvaju), ali u neke čudne sate da ne sretnu nikoga. To je sve ok, najbolje je držati distancu od drugih šetača dok ovo sve ne prođe.
  3. Piškenje i kakanje u kući: Neki vlasnici su u samoizolaciji i ne izlaze nigdje, pa ni sa svojim ljubimcem. To mora biti tako. No, onda i životinja mora obavljati nuždu u kući, a na to nije navikla. Dapače, od tog je nekada morala biti odviknuta. Što u tom slučaju? Kada vidiš da tvoj pas mora na wc (njuška uokolo, plače na vratima, vrti se), ti se pravi da idete u šetnju. Obuj cipele i jaknu, uzmi uzicu i vrećice te krenite u “šetnju” po stanu. Radi kako radite inače kada idete u šetnju. Vrlo je vjerojatno da nećete uspjeti iz prve, ali će se ljubimac sigurno naposljetku olakšati na nekom neuobičajenom mjestu u stanu. Probaj ovo s izlaskom par puta. Pas će te gledati kao da si poludio, ali to je tako. Vlasnik mora biti samouvjeren u to što radi. Iskoristi novine ili pelene, onu metodu koju je pas prvu naučio. Neka se pas olakša na njima ili ih postavi ondje gdje se pas prvi put olakšao.
  4. Vježbanje u karanteni ne mora samo biti fizičko, jer nije ni moguće. Vrijeme je da pas nauči neke trikove, pogledaj par dobrih videa na netu i iskoristi ovo vrijeme da pas nauči nešto novo. Nemoj da tvom psu bude dosadno, mentalni trening je najbolje rješenje za to.
  5. Budi potpora svom ljubimcu jer on osjeća da nešto nije u redu. Zna kada se ti osjećaš tužno, nervozno ili preplašeno. Naravno da ćeš te emocije prenijeti na ljubimca. Radi s njim ono što najviše voli i usreći ga. Posveti mu se svaki dan neko vrijeme. Time će on usrećiti tebe, jer ljubimci vraćaju ljubav. Korona virus karantena je lakša kad uz sebe imaš svog najboljeg frenda, zar ne?
Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

vjeverica

Vjeverica: glodavac koji ne živi samo u Australiji

nagradni natječaj

Pravila nagradnog natječaja: Ljubimac mjeseca travnja