u

Psi i plivanje – sezona je počela

Psi i plivanje – nekim vlasnicima je to sasvim normalan dio života, a neki jedva uspiju svoje ljubimce ubaciti u more ili jezero. Da, neki psi obožavaju vodu i zaplivat će bez problema čim im se ukaže prilika. Neki psi pak ne vole vodu i radije se drže kopna. To je sve ok i ako želiš od svog psa napraviti plivača, nemoj to nikako raditi na silu.

Psi i plivanje – prednosti ove rekreacije

Kao što je plivanje odlično za tebe, tako je i vrlo blagotvorno za tvog četveronožnog lajavca. Psima plivanje pomaže da aktiviraju one mišiće koje inače ne bi aktivirali u šetnji ili u trku. U vodi se ne mogu ozlijediti ili istegnuti mišiće, pa je ona odlična za sve uzraste (pogotovo starije pse), a odavna se koristi i za rehabilitaciju pasa.

Kako natjerati psa da uđe u vodu

Nikako, nema tjeranja. Možeš psu baciti štap u vodu, pa možda pođe za njim. Ili ti odi u vodu, pa će pas možda poći za tobom. Nemoj psa na silu stavljati u vodu. Znamo da je smiješno ono kako lamaće u prazno dok ga držiš iznad vode, ali njemu baš i nije zabavno.

Učenje na vodu treba početi od šteneće dobi. Ako već tada pas stekne naviku, bit će super. Pogotovo ako živite na moru.

Ako pas nikad ne zavoli plivanje, to je isto ok. Možeš ga staviti na dasku i tako voditi sa sobom u vodu. Ukoliko imaš velikog psa koji se boji vode – nemoj ga siliti da se drži za tebe i da tako plivate. U panici bi te mogao potopiti.

Kako psa istjerati iz vode

Neki psi su toliko ludi za vodom da se bacaju u svaku lokvu, jezero ili more. Jedva dočekaju plivanje. To je ok, ali treba paziti da to ne radi zimi i dok je hladno ili puše. Ne želiš da se tvoj ljubimac prehladi. Ako ga ne možeš obuzdati, najbolje ga je držati na lajni.

U svakom slučaju, uživaj u druženju sa svojim psom u vodi. To može biti baš jako zabavno.

Za kraj pogledaj super video, tata labrador uči svoje malce plivati:

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

kokoš kao kućni ljubimac

Kokoš kao kućni ljubimac? Moguće je!

ljudska hrana za mačke

Ljudska hrana za mačke – što joj smiješ dati, a što ne