u

Koliko dugo štene mora ostati s mamom

Ako se pitaš koliko dugo štene mora ostati s mamom i nije ti jasno zašto moraš čekati na svog psića (a svaki dan bez njega ti je kao godina), moramo ti reći da je ostanak s mamom jako važan za tvog budućeg ljubimca i njegovu njegu i socijalizaciju, tako da je jako važno da ih ne rastaviš prebrzo.

Koliko dugo štene mora ostati s mamom

Najbolje je da štene bude uz svoju mamu i braću i sestre od 8 do 10 tjedana starosti. Igra s drugim psićima jako je važna za njegov razvoj.

Ne smije ih se razdvajati sve dok štene sisa, a ukoliko je sisanje prekinuto prije tog razdoblja iz bilo kojeg razdoblja, štene je najbolje dohranjivati na bočicu. Većina pasa će preći na krutu hranu sa 7 tjedana starosti, ali to nije uvijek pravilo.

Za vrijeme svog boravka s obitelji, štene će dobiti mnoge socijalne vještine. Kroz igru ono uči o “pravom pasjem životu” koji ga čeka. Tu se stječe znanje o granicama grickanja ili lovljenja uokolo koje se toleriraju. Kada drugome nanesu bol, dobit će to na znanje i ispričati se u igri. Pomirit će se i nastaviti dalje. Naučit će se strpljivosti i kako se rješavaju problemi u odnosima s drugim psima.

S druge strane, nije dobro da štenci predugo ostaju s mamom. Ukoliko to potraje dulje od 3 mjeseca, nekim psima će društvo pasa postati puno važnije od odnosa s ljudima. Jednostavno neće razviti želju za tim odnosom i više će voljeti pse nego ljude.

Sve o socijalizaciji pasa možeš pronaći klikom na link.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

kaputići za pse

Kaputići za pse – kome su potrebni i kako ih izabrati

Meksički bezdlaki pas

Ajde reci: Xoloitzcuintle! To ti je Meksički bezdlaki pas