u

Volim!Volim! Kul KulKul Kul

Najpopularnija imena za mačke po državama

Tražiš inspiraciju za svog novog mačića ili samo želiš vidjeti najpopularnija imena za mačke, odnosno favorite u Europi? Donosimo ti zanimljiv popis, a ti imaju na umu da stručnjaci kažu kako mačke najbolje čuju slova: l, u, s i f te da su najbolji izbor kratka i nekomplicirana imena.

Najpopularnija imena za mačke – Francuska

Francuzi inspiraciju za imena za mačke traže u klasičnoj literaturi i crtanim filmovima. Najpopularnije ime je Tigrou, odnosno onaj tigar iz crtića Medo Winnie zvani Pooh. Drugo najpopularnije ime je Gribouille, što je originalno omiljeni lik iz dječjeg TV programa.

U Francuskoj ima i puno mačaka koje se zovu Isis, Simba i Kitty.

Velika Britanija

Britanci često mačkama daju ljudska imena, tako da ih ima puno imena Cjarlie, Poppy, Oscar i Bella. Vole i oni popularne likove iz pop kulture, tako da je jedno od najčešćih imena Alf.

Italija

Najpopularnija imena u Italiji su: Romeo, Pallina ili Pallino, Micio ili Micia i Luna. Pallino znači mala loptica, a Micio je doslovce mačić u prijevodu. Osim Romea, nisu baš nešto pretjerano maštoviti.

Najpopularnija imena za mačke – Portugal

U Portugalu mjauču dlakavci imena Lua, Baltazar, Simba, Kitty i Coco. Luna znači mjesec, što je vrlo popularno ime i kod pasa.

Španjolska

Španjolci imaju tako melodičan jezik, da imena stvarno zvuče fora. Najpopularniji su Coco, Bimba, Leo, Lola i naravno – Luna!

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

dan ljenjivaca

Dan ljenjivaca

treba li kupati hrčka

Treba li kupati hrčka i kako održavati njegovu higijenu