u

Nemoj reći: Iš!, tvoj ljubimac neka bude skočimiš!

Tražiš malog kućnog ljubimca? Ma skočimiš je idealan izbor za tebe. Taj mali glodavac ima dugi rep, duge zadnje nogice i kratke i slatke prednje šapice. Totalno je fora promatrati skočimiševe i super su laki za održavanje.

Skočimiš – karakteristike životinje

Ovaj glodavac je dobio ime po bijegu u skokovima. Kada se nađu u opasnosti, skočimiševi jednostavno – odskoče!

Inače, ove životinje žive u suhim područjima jugoistočne Europe, Azije i sjeverne Afrike, a već se dugo uzgajaju za kućne ljubimce. Imaju prekrasno smeđe, crne ili sivo krzno, a bijeli trbuščić. Dugi su 5 – 20 centimetara, ovisno o vrsti.

To je noćna životinja koja bez problema podnosi velike vrućine. Neki skočimišeavi čak ni ne piju vodu, već ju dobivaju od kukaca i biljaka koje pojedu. Zato jako malo piške i izmet im je jako suh. Kavez od skočimiša je lako održavati i ne smrdi.

Skočimiš kao kućni ljubimac

Ukoliko se odlučiš za skočimiša, možeš ga hraniti gotovom hranom za glodace. Uživat će u komadiću jabuke, krastavca ili mrkve. Možeš im dati i malo naranče ili breskve. U kavezu moraju imati mineralni kamen.

Izrazito su društveni i nije ih dobro držati same. Možeš kombinirati spolove, ali nemoj imati jednog mužjaka i više ženki.

skočimiš

Već smo rekli kako je održavanje jednostavno, važno je samo da im režeš noktiće jer se ne mogu otupiti sami od sebe u kavezu.

Skočimiševi su veoma druželjubivi i reagirat će na tebe od prvog susreta. Pogotovo ako mu u kavez staviš male igračkice, tunele i kućice. Uživat ćeš u njihovoj igri!

Ukoliko želiš upoznati još sličnih životinja, informiraj se malo o hrčcima i deguima.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

zebra

Zebra – modna ikona u životinjskom carstvu

pustinjska lisica

Pustinjska lisica – dugouha ljepotica