u

Kaputići za pse – kome su potrebni i kako ih izabrati

Kaputići za pse se ovih dana mogu vidjeti na sve strane. Vani je hladno, a mnogi lajavci ne žele ni šapu izvući iz toplih domova bez dobre zaštite od vjetra. Dok snijeg gotovo svi vole ili ga promatraju u čudu, hladnoću naši ljubimci baš i ne vole. Zato su tu kaputići.

Kaputići za pse – kome su potrebni

Kaputići za pse nisu potrebni svim psima i većina ima dovoljno gustu dlaku koja će ih zaštititi od hladnoće. Dodatna zaštita u obliku odjeće je najčešće potrebna:

  • malim i kratkodlakim pasminama
  • psima koji imaju oslabljen imunitet
  • starim i jako mladim psima
  • psima koji potječu iz toplijih krajeva
  • izrazito mršavim psima koji nemaju dovoljno sala koje bi ih grijalo

Ukoliko tvoj pas ima poddlaku i gusto krzno, možda mu zaštita uopće ne treba. S druge strane, sigurno će vam dobro doći kod padalina (on će biti manje mokar, a stan manje prljav).

kaputići za pse

Kako odabrati pravu veličinu kaputića?

Svi proizvođači gotovo uvijek ističu kako treba izmjeriti vrat, psa, dužinu leđa psa i “struk”.

Kada mjeriš s krojačkim metrom, gurni prst između njega i psa. Većina proizvoda ima odstupanje od centimetra (ili više, stoga pročitaj dobro uputu).

Izbjegavaj kupovinu proizvoda koji su samo naznačeni kao S, M ili L. Pogotovo ako naručuješ online. Može se dogoditi da taj proizvod slučajno odgovara tvom ljubimcu, ali najčešće to nije slučaj.

Preporučujemo da gornji dio odjevnog predmeta bude otporan na vodu, a svaki takav proizvod mora imati potvrdu i oznaku vodonepropusnosti.

Za postavu je odličan flis, a vunu probaj izbjeći. Odjeća od vune nikako nije za mokre uvjete.

Nemoj kupovati odjeću koju je komplicirano obući psu. I svakako to uvijek nježno obavi. Nekim psima treba dulje vrijeme da se priviknu na odjeću, tako da bi bilo dobro da iskoristiš trenutak nakon velike šetnje. Kada pas bude umoran, odvedi ga u još jednu šetnjicu, ali ga obuci prije. Bit će izmoren, tako da se neće glupirati tijekom oblačenja.

Za kraj još napominjemo kako se kaputići za pse moraju moći oprati, jer je normalno da ih psi uprljaju prilikom svog istraživanja okoline.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

#2 čudno ali istinito

#2 Čudno ali istinito

Koliko dugo štene mora ostati s mamom

Koliko dugo štene mora ostati s mamom