u

Tarantula – info samo za hrabre

Tarantula mnogima već na spomen izaziva onaj osjećaj naježenosti ili još gore – onaj osjećaj da ti nešto plazi po vratu. Nije ni čudo, jer ovaj pauk ima te dugačke dlakave noge i totalno se jezivo kreće. Usprkos vjerovanju, otrov tarantule uglavnom nije opasan za ljude, ali cijela priča je totalno scary!

Tarantula – brrrrrr informacije o vrsti

Tarantula tijekom dana uglavnom spava u svojoj jazbini u zemlji. Noćni je predator i uglavnom voli jesti insekte. Kada poraste, neće se libiti uloviti žabu ili čak miša.

Možeš je pronaći (makar ne znamo zašto bi to itko htio) u toplim krajevima – tropima i pustinjama. Boje ovog pauka ovise o okolišu u kojem se nalazi.

Svima je zajedničko to što ne love uz pomoć svoje mreže. Ok, mreža će poslužiti da najavi prisutnost potencijalnog obroka, ali to je sve. Tarantula voli sama uloviti svoju klopu.

Kada se namjeri na svoj plijen – zgrabi ga hitro svojim nogama i brzo u njega uštrca otrov te ga krene gristi sa svojim zubima. U svoj plijen uštrca jedan enzim koji će omekšati tijelo žrtve. Nakon toga će tarantuli biti lako posisati svoj obrok.

Ovaj pauk uglavnom nema nekih neprijatelja u prirodi, osim paukove ose. Okej, tu priča postaje skroz čudna.

Paukova osa paralizira tarantulu svojim žalcem i onda polaže jajašca u njeno tijelo. Kada se ose izlegu, larve pojedu ostatak još žive tarantule.

Horor video na ovu temu imaš na linku:

No, vratimo se ljepšim temama. Tarantula mijenja svoj oklop i pri tome izmijeni svoje organe. U tom procesu joj čak može narast noga, ukoliko ju je tarantula izgubila u nekoj nezgodi.

Imaj na umu da bez problema žive 30 godina. Laku noć!

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

bubamara

Bubamara – tko joj nije brojao točkice?

najljepše vrste konja na svijetu

Najljepše vrste konja na svijetu