u

Kako životinje iz crtića zapravo izgledaju

Naravno da obožavaš Scoobyja, Remyja, Kalamarka, pticu trkačicu i druge životinje iz crtića. No znaš li uopće koja su vrsta i kako te životinje zapravo izgledaju?

Životinje iz crtića

  1. Scooby Doo

Tko ne zna naslovnu pjesmu ovog super zabavnog crtića? No znaš li puno ime glavnog lika? Scooby se zapravo zove Scoobert – Doo. Ime je dobio po jednom stihu Sinatrine pjesme “Strangers in The Night”.

Cartoon Goodbye GIF by Scooby-Doo - Find & Share on GIPHY

Scooby je inače doga, pasmina koja je svojom osobnošću u ogromnom nesrazmjeru sa svojim izgledom. Znaš da je Scooby plašljiv, proždrljiv i prava dobrica. Takve su sve doge uglavnom, iako ima primjeraka koji su i dobri čuvari.

2. Kalamarko ili Squidward (ovisi gledaš li sinkroniziranu ili original verziju)

Iako ima samo šest krakova, Kalamarko/Squidward je zaista hobotnica. Crtač Stephen Hillenburg je morao napraviti manje krakova da bi animacija bolje izgledala, ali je potvrdio da je riječ o hobi.

Squidward Tentacles GIF by SpongeBob SquarePants - Find & Share on GIPHY

Hobotnica nama pomalo izgleda kao vanzemaljac, a takve su joj i vještine izbjegavanja neprijatelja. Čas postaje nindža, čas vadi tajno oružje, a ako zatreba – ponaša se kao voda i ispuni bilo koji prostor, bilo koje veličine. Supervještine koje ova životinja ima možeš upoznati klikom na link.

3. Remy

Remy spada među najpoznatije životinje iz crtića, no je li on miš ili štakor?

Good Food Cooking GIF by Disney Pixar - Find & Share on GIPHY

On je štakor, kuhar i super frend. Nama se sad baš jede nešto, bilo bi super da nam Remy spremi svoj Ratattouille.

4. Ptica trkačica

Ova pametnica nasamarila je kojota na tisuću načina.

Wile E Coyote Scare GIF by Looney Tunes - Find & Share on GIPHY

Inače, ova vrsta ptica stvarno postoji. Riječ je o porodici kukavica koja živi u SAD-u i Meksiku, obično u pustinji. Trči brzinom oko 30 km/h i ne leti baš često. Ukoliko se odvaži na let, to je obično u situaciji kada nizbrdo bježi od nekog predatora. ptica trkačica jede škorpione, guštere, glodavce, druge ptice i zmije. Totalno je opaka zapravo. Uhvati zmiju za rep i onda lamaće njome dok je ne sredi.

5. Sonic

Tko ovu igricu nije igrao, taj nije imao djetinjstvo. Sonic je zapravo jež, samo što onaj pravi ipak ne može trčati tako brzo.

Video Games Sega GIF - Find & Share on GIPHY

Danas su ježevi super popularni kućni ljubimci. Patuljasti ježevi jednostavni su za držanje, nisu agresivni i lako ih je pripitomiti. Bodlje im služe prvenstveno kao zaštita, nisu otrovne i skrivaju fino bijelo krzno trbuščića. Najrazvijenije im je čulo mirisa i imaju odličan sluh. Najčešći su u  pepeljastoj bolji, a kod nas su sve popularniji albino afrički patuljasti ježevi.

6. Timon

Timon iz Kralja lavova je totalna superiška, mudrica i prava slatkica od lika iz crtića. Volimo mi i Pumbu, ali ajmo malo o vrsti kojoj pripada Timon, hrabri mali merkat.

Lion King Dancer GIF - Find & Share on GIPHY

Ovi su mungosi najpoznatiji po svojoj pozi kada stanu na zadnje noge i promatraju okolinu. Tako prate potencijalne neprijatelje i mogu uočiti orla koji je kilometrima udaljen.

Znaš li da spadaju u jedne od najkooperativnijih sisavaca na svijetu, a kada mama merkatica jednom godišnje okoti (do) četiri mladunca – svi se za njih brinu i svi se izmjenjuju na straži.

Merkati se hrane živim plijenom i nije preporučljivo držati ih kao kućne ljubimce. Znamo sve, i mi bismo htjeli jednog merkatića, ali eto…

7. Majstor Shifu

Najkul od svih kul likova iz Kung Fu pande. Majstor Shifu je zapravo rijetka crvena panda.

Happy Kung Fu GIF by DreamWorks Animation - Find & Share on GIPHY

Crvena panda je preslatka životinjica, prepoznatljiva po njuški kojom liči na rakuna i repu koji ima šarene krugove. Njeno latinsko ime znači “mačka koja svijetli”, a veličinom i ponašanjem pomalo i podsjeća na mačke. Kada joj je hladno, svoj dugačak rep će koristiti kao šal. Sve o ovoj životinjici saznaj klikom na link.

Voliš životinje iz crtića? Napiši nam u komentarima na dnu članka koji je tvoj omiljeni životinjski lik, a mi ćemo ti otkriti sve o njemu.

Podijeli

Dižeš gore ili spuštaš dolje?

100 bodova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Životinja koja je napravila kviz: Slavica.

zdravstveni problemi kod hrčaka

Najčešći zdravstveni problemi kod hrčaka

pseća gripa

Pseća gripa: prevencija, simptomi i liječenje